K receptu
Jedáci mäsa môžu do tohto šalátu pridať údené kuracie alebo morčacie mäso.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 30 minRúraPečenieNa grile, na grileVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 mladé cukety 4 veľké viacfarebné papriky 200 g cherry paradajky 400 g zelené fazuľky 4 polievkové lyžice. l. olivový olej 1 polievková lyžica. l. citrónová šťava a soľNa omáčku:3 polievkové lyžice. l. Dijonská horčičná šťava a kôra z 1 pomaranča 4 strúčiky cesnaku 2 šalotky 4 polievkové lyžice. l. olivový olej soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Papriku a podľa potreby aj cuketu ošúpeme, nakrájame na väčšie kúsky, dáme do misy, pridáme cherry paradajky, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom.
Krok 2
Rúru s grilom predhrejeme na 220°C. Zeleninu položte na plech na pečenie vystlaný pergamenom a vložte pod brojler; smažiť do zlatista.
Krok 3
Fazuľu povaríme v osolenej balenej vode 3 minúty. Položte na sito, opláchnite studenou vodou a osušte.
Krok 4
Na omáčku rozdrvíme cesnak, ošúpeme a nasekáme. Šalotku ošúpeme a nasekáme čo najjemnejšie. Zmiešajte šalotku, cesnak, pomarančovú šťavu a kôru. Pridáme horčicu, zalejeme olivovým olejom, soľou, korením a prešľaháme vidličkou.
Krok 5
Zeleninu zmiešame s fazuľou, omáčku pretrepeme, polejeme zeleninou a ihneď podávame.