Grilovaná zelenina s horčicovou omáčkou

K receptu

Jedáci mäsa môžu do tohto šalátu pridať údené kuracie alebo morčacie mäso.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 30 minRúraPečenieNa grile, na grileVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 mladé cukety 4 veľké viacfarebné papriky 200 g cherry paradajky 400 g zelené fazuľky 4 polievkové lyžice. l. olivový olej 1 polievková lyžica. l. citrónová šťava a soľNa omáčku:3 polievkové lyžice. l. Dijonská horčičná šťava a kôra z 1 pomaranča 4 strúčiky cesnaku 2 šalotky 4 polievkové lyžice. l. olivový olej soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Papriku a podľa potreby aj cuketu ošúpeme, nakrájame na väčšie kúsky, dáme do misy, pridáme cherry paradajky, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom.

Krok 2

Rúru s grilom predhrejeme na 220°C. Zeleninu položte na plech na pečenie vystlaný pergamenom a vložte pod brojler; smažiť do zlatista.

Krok 3

Fazuľu povaríme v osolenej balenej vode 3 minúty. Položte na sito, opláchnite studenou vodou a osušte.

Krok 4

Na omáčku rozdrvíme cesnak, ošúpeme a nasekáme. Šalotku ošúpeme a nasekáme čo najjemnejšie. Zmiešajte šalotku, cesnak, pomarančovú šťavu a kôru. Pridáme horčicu, zalejeme olivovým olejom, soľou, korením a prešľaháme vidličkou.

Krok 5

Zeleninu zmiešame s fazuľou, omáčku pretrepeme, polejeme zeleninou a ihneď podávame.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik