K receptu
Toto jedlo naozaj potrebuje čerstvú, chrumkavú bagetu.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 1 hodinaRúraPraženiePečenieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE600 g filé z morčacieho stehna na kúsky 6 sezónnych sladkých paprík 6 paradajok 1 stredná cibuľa 3 strúčiky cesnaku 1 pálivá čili paprička (voliteľné) 200 ml paradajkovej šťavy olivový olej 1 polievková lyžica. l. jablčný ocot 1 polievková lyžica. l. hnedý cukor 2 lyžice. l. + 1 lyžička. mletá sladká paprika, soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rúru predhrejeme na 180°C. Potrieme morku cukrovou zmesou, 1 lyžička. soľ, 1 lyžička. paprika a 0,5 lyžičky. čierne korenie. Pokvapkáme olivovým olejom a pečieme 30 minút. Potom horúcu morku zabaľte do fólie a nechajte pod uterákom 20 minút.
Krok 2
Sladkú papriku a štipľavú papriku ošúpeme zo semien a blán, zbavíme stopiek. Papriky nakrájame na tenké pásiky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno.
Krok 3
Na paradajkách urobte zárezy v tvare kríža, ponorte do vriacej vody, potom prelejte ľadovou vodou, odstráňte šupku. Dužinu nakrájajte na stredné kocky.
Krok 4
V hrnci rozohrejeme olej, pridáme sladkú papriku a cibuľu, na prudkom ohni opekáme 5 minút. Pridajte paradajky a cesnak varte za častého miešania 10 minút.
Krok 5
Pridajte papriku a premiešajte. Nalejte ocot a po 30 sekundách. paradajková šťava, soľ a korenie, znížte teplotu na minimum a varte zakryté za stáleho miešania 25 minút.
Krok 6
Morku nakrájajte cez zrno na kúsky s hrúbkou 1 cm, vložte do leča a zahrievajte 3-4 minúty. Podávame horúce so špagetami.