K receptu
Táto studená polievka môže byť ešte uspokojivejšia, ak pridáte nadrobený ražný chlieb a necháte polievku odležať, kým chlieb nezmäkne. Potom sa to bude volať väzenie, ale zmena názvu to nezhorší. Áno, a huby môžu byť varené druhýkrát v zeleninovom alebo kuracom vývare, aby sa rozjasnila chuť celého jedla.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 1 hodina 30 minútpolievkaINGREDIENCIE NA 4 PORCIE200 g sušených hríbov 400 g varenej alebo pečenej cvikly 100 g varených zemiakov 2 silné uhorky 3 nakladané uhorky 4-5 stoniek zelenej cibule kôpor na servírovanie 1 liter kvasu solený chren na servírovanie, najlepšie krémový Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Naplňte huby pitnou vodou, kým úplne nezakryje huby. Na silnom ohni priveďte do varu. Vypustite vodu a opláchnite huby. Znížte teplo. Vráťte sa na panvicu a doplňte pitnú vodu. Zatvorte veko a varte, kým huby nezmäknú.
Krok 2
Huby dáme na sitko, vývar precedíme a nevylievame. Huby trochu ochlaďte, nakrájajte na prúžky. Tiež nakrájajte repu, zemiaky, všetky uhorky (nakladané uhorky, lepšie nakrájajte na tenké plátky). Nakrájajte cibuľu podľa želania.
Krok 3
Zmiešajte všetky ingrediencie. Naplňte ich kvasom. Pridajte trochu soli. Podávame s chrenom.