Jarné závitky s krevetami a pomelom

K receptu

Viac čerstvej zeleniny a ovocia, menej kalórií – pod týmto heslom si pripravíte jarné závitky s krevetami a pomelom. Ak ste vegetarián alebo dodržiavate prísny pôst, nemusíte pridávať krevety – rolky tak nebudú o nič menej chutné.

zložitosť: ľahko Kalórie: 430,52 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 30 min Použité: 27,02 g/2,54 g/75,16ObčerstveniePárty, bufetnarodeninyKarnevalNový rokVeľká nocVianoceRomantická večeraINGREDIENCIE NA 2 PORCIE200 g predvarených kreviet 3 plátky pomela bez bielych blán 1 paprika 1 veľká mrkva 4 stonky zeleru 3 stredné uhorky 16 listov ryžového papiera malý zväzok zelenej cibule, cícer a hráškové klíčky na servírovanie Ponzu omáčka a sladká čili omáčka na servírovanie Graf váhy a miery RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Rozdeľte metlu na malé časti rukami. Papriku nakrájajte na prúžky, mrkvu a zeler – pomocou noža na krájanie kórejskej mrkvy, uhorky – na pozdĺžne plátky. V prípade potreby krevety úplne ošúpte a odstráňte črevnú žilu.

Krok 2

Teraz zostavte jarné rolky. Plátok ryžového papiera ponoríme na 15 sekúnd do vlažnej vody, položíme na dosku, položíme naň zmes všetkých surovín na plnku a zvinieme do rolády. Rovnakým spôsobom pripravíme zvyšné rolky.

Krok 3

Rolky mierne diagonálne prekrojíme na polovice a podávame ozdobené cícerovými a hráškovými klíčkami spolu s omáčkami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik