Lenivé halušky s krupicou a bylinkami

Lenivé halušky s krupicou a bylinkami

Lenivé halušky s krupicou a bylinkami K receptu

Lenivé halušky s krupicou a bylinkami môžeme podávať na raňajky, pretože takéto výdatné jedlo dokáže zabezpečiť prísun energie ak nie na celý deň, tak určite až na obed. Vďaka tomu sa vyhnete zbytočnému maškrteniu, čiže nepriberiete kalórie navyše. Okrem toho sú veľmi chutné aj lenivé halušky s krupicou a bylinkami, takže si ich obľúbi každý v domácnosti. Na záver ešte jeden príjemný moment: príprava tohto rýchleho jedla vás neprinúti príliš skoro vstávať, takže vaše ráno bude naozaj dobré, ľahké a radostné.

zložitosť: ľahko Kalórie: 248,05 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Pridať. čas: 30 min Použité: 23,64 g / 3,56 g / 30,38VarenieChladenieRaňajkyHlavný chodVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEtvaroh – 400 vajec – 1 ks zelená alebo červená bazalka – 4-5 vetvičiek kôpor – 2-3 vetvičky zelená cibuľa – 50 g múky – 4 polievkové lyžice. l. + trochu viac na vyvaľkanie cesta: krupica – 2 polievkové lyžice. l. mleté ​​čierne korenie – podľa chuti soľ Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Cesto na lenivé halušky pripravíme s krupicou. Tvaroh prepasírujeme cez jemné sitko do misky. Samostatne rozšľaháme vajíčko. Pridajte k tvarohu a premiešajte.

Krok 2

Bylinky (bazalka, kôpor a zelená cibuľka) roztrieďte, umyte a dobre osušte na papierovej utierke. Jemne nasekajte, odstráňte všetky hrubšie vetvičky bazalky a kôpru.

Krok 3

Do tvarohovej hmoty pridáme múku a krupicu. Trochu osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame. Pridajte všetku pripravenú zeleninu. Znova premiešajte.

Krok 4

Cesto na lenivé knedle rozdeľte na 8-10 častí, z každej vyvaľkajte na múkou posypanom stole „klobásu“. Zabaľte do potravinovej fólie a vložte na 15 minút do chladničky.

Krok 5

Odstráňte „klobásy“ z cesta a odstráňte fóliu. Nakrájajte ich na malé priečne kúsky. Vo veľkom hrnci s objemom aspoň 3 litre uvarte vodu a pridajte trochu soli.

Krok 6

Kúsky cesta ponoríme do vody a po vyplávaní na povrch varíme maximálne 1 minútu. Vyberte na servírovacie taniere pomocou štrbinovej lyžice a ihneď podávajte.

UŽITOČNÉ RADY

Ak je tvaroh na cesto na lenivé knedle s krupicou príliš mokrý, vložte ho do dvakrát preloženej gázy, zviažte ho a vložte do cedníka pod lis na niekoľko hodín.

MIMOchodom

Lenivé halušky s krupicou a bylinkami doplňte strúhaným tvrdým syrom s pikantnou chuťou a hustou kyslou smotanou. A deti určite poteší, ak je jedlo posypané drobenými zemiakovými lupienkami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik