K receptu
Ak svoj deň začnete porciou tejto miešanej omelety so sušenými paradajkami, váš deň bude určite úspešný. Ako by to mohlo byť inak, veď chutné a zdravé raňajky nás naladia na pozitívne emócie už od rána.
zložitosť: priemer Kalórie: 464,98 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 15 min Použité: 18,04 g/32,19 g/24,72PraženieRaňajkyHlavný chodVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 2 PORCIE3–4 vajcia 100 g sušených paradajok 1 strúčik cesnaku 100 ml tučnej smotany olivový olej soľ, čerstvo mleté čierne korenie hrianka na servírovanie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Sušené paradajky nakrájame na malé kúsky. Rozdrvte a ošúpte strúčik cesnaku. Vložíme na malú panvicu, pridáme paradajky, pridáme olivový olej a prehrejeme. Odstráňte cesnak.
Krok 2
Vajcia rozbijeme do malého hrnca alebo panvice s nepriľnavou vrstvou. Pridáme smotanu, kúsky masla a ešte trochu olivového oleja. Zahrejte na miernom ohni, miešajte a nenechajte vaječnú zmes stuhnúť, kým nebude všetko uvarené na požadovanú konzistenciu (vajcia by mali zostať vlhké). Aby sa zabránilo vysychaniu hmoty pod ňou, musí sa panvica niekedy odstaviť z ohňa a stále miešať.
Krok 3
Do panvice pridajte paradajky, soľ a korenie, premiešajte a ihneď podávajte na toastoch.