Morská pizza

K receptu

Morská pizza sa ukáže ako veľmi šťavnatá, jemná a celkom ľahká, pretože neobsahuje mäso, hydinu ani klobásu. Existujú však morské plody, vďaka ktorým je jedlo nielen veľmi chutné, ale aj zdravé a obohacuje ho o jód, rastlinné bielkoviny a celý komplex minerálov. Pescatariáni, teda vegetariáni, ktorí do jedálnička pripúšťajú ryby, si túto pizzu môžu bez problémov dovoliť. Jedlo je vhodné aj pre tých, ktorí sa postia, pretože kresťanské kánony nezakazujú jesť „morské plazy“ ako jedlo. Chutné, aromatické, chutné… Vyskúšajte!

zložitosť: ťažké Kalórie: 299,31 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 30 min Použité: 17,40 g/15,04 g/27,65Hlavný chodVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍNa plnenie a dekoráciu:mrazený morský koktail (krevety, mušle, chobotnice) – 400 strúhaných tvrdých syrov – 150 g bazalky – 2 vetvičkyNa omáčku:konzervované paradajky vo vlastnej šťave – 200 ks strednej pohánkovej cibule – 1 ks 2 stonky zeleru – 100 ks olivového oleja – 2 polievkové lyžice. l cukor – 1 ČL sušená cibuľa – 1/2 ČL soľ, mleté ​​čierne korenie – podľa chutiNa test:pitná voda – 125 ml čerstvé droždie – 15 g pitná voda – 125 ml olivový olej – 1 polievková lyžica. l múka – 225 g + trochu viac na vyvaľkanie cesta jemná morská soľ – 1 ČL. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si ingrediencie na morskú pizzu. Vložte mrazené morské plody do sitka alebo cedníka a nechajte ich úplne rozmraziť pri izbovej teplote.

Krok 2

Pripravte cesto na morskú pizzu. Droždie rozdrobíme a rozpustíme v miske s teplou vodou. Pridajte olej a premiešajte. Na vrch preosejeme múku a soľ a vymiesime cesto. Zakryte hornú časť nádoby fóliou. Cesto necháme 30 minút na teplom mieste.

Krok 3

Na paradajkovú omáčku na pizzu s morskými plodmi ošúpte paradajky a vložte ich do misky. Mash s vidličkou. Stonky zeleru nakrájame na tenké pásiky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na polovičné kolieska.

Krok 4

Na panvici zohrejte rastlinný olej a jemne opečte cibuľu a zeler. Pridajte pripravené paradajky, cukor, papriku a sušenú cibuľu. Varte 10 minút na miernom ohni. Dochutíme soľou a korením.

Krok 5

Cesto na morskú pizzu položte na plech posypaný múkou a vyvaľkajte z neho plochý koláč. Potom ho preložte na plech a nechajte 10 minút pôsobiť.

Krok 6

Základ na morskú pizzu popichajte vidličkou po celej ploche. Navrch natrieme predtým pripravenú paradajkovú omáčku, pričom necháme asi 4 cm široké okraje voľné.

Krok 7

Rúru predhrejeme na 200°C. Na cesto rozložíme morské plody a posypeme syrom. Pečieme 20-30 minút. Hotovú pizzu ozdobíme lístkami bazalky.

UŽITOČNÉ RADY

Rozmrazené morské plody na pizzu nezabudnite pred položením na cesto zľahka osušiť papierovými utierkami: o prebytočnú tekutinu tu rozhodne núdza nie je.

MIMOchodom

S týmto množstvom cesta ľahko pripravíte nie jednu, ale hneď dve morské pizze: všetko závisí od toho, na aký tenký základ vyvaľkáte. Množstvo prísad do náplne a omáčky sa môže podľa potreby zvýšiť alebo znížiť.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik