Omeleta s brie a slaninou doplnená zeleninovým šalátom

K receptu

Jemné, krémové francúzske brie je dobré samo o sebe, ale prečo si z neho neurobiť omeletu? A na doplnenie pridajte slaninu a zeleninový šalát. Výsledkom sú neuveriteľne výživné a chutné, kompletné raňajky. Tak, ako by mal byť.

zložitosť: ľahko Porcie: 3 varenie: 25 minRúraPraženiePečenieRaňajkyHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 3 PORCIE6 vajec 100 g brie 2 polievkové lyžice. l. maslo 200 g plátky surovej údenej slaniny 1–2 polievkové lyžice. l. kyslá smotana do 10% tuku 3–4 stonky zelenej cibuleNa šalát:1 dlhá šalátová uhorka 200 g viacfarebné cherry paradajky 1 lyžička. Dijonská horčica 1 polievková lyžica. l. olivový olej 1 lyžička. červený vínny ocot soľ podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Maslo zohrejte v nepriľnavej, žiaruvzdornej panvici na strednom ohni. Pridajte slaninu a opečte, kým nebude jemne chrumkavá. Slaninu osušte papierovými utierkami a nakrájajte na ľahko konzumovateľné kúsky.

Krok 2

Zmiešajte slaninu, vajcia, kyslú smotanu, jemne nakrájanú zelenú cibuľu. Vaječnú zmes nalejte do panvice, kde ste opiekli slaninu. Varte na miernom ohni do polovice varenia.

Krok 3

Brie nakrájame na tenké plátky a uložíme na omeletu do rúry predhriatej na 200°C. Varte 5-6 minút. Vyberte z rúry a mierne vychladnúť.

Krok 4

Uhorky nakrájame na plátky, paradajky nakrájame na 2-4 časti. Premiešame a dochutíme vyšľahanou zmesou horčice, oleja a octu. Pridajte trochu soli.

Krok 5

Omeletu nakrájame na kúsky, dáme na taniere a podávame teplú so šalátom.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik