K receptu
Jemné, krémové francúzske brie je dobré samo o sebe, ale prečo si z neho neurobiť omeletu? A na doplnenie pridajte slaninu a zeleninový šalát. Výsledkom sú neuveriteľne výživné a chutné, kompletné raňajky. Tak, ako by mal byť.
zložitosť: ľahko Porcie: 3 varenie: 25 minRúraPraženiePečenieRaňajkyHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 3 PORCIE6 vajec 100 g brie 2 polievkové lyžice. l. maslo 200 g plátky surovej údenej slaniny 1–2 polievkové lyžice. l. kyslá smotana do 10% tuku 3–4 stonky zelenej cibuleNa šalát:1 dlhá šalátová uhorka 200 g viacfarebné cherry paradajky 1 lyžička. Dijonská horčica 1 polievková lyžica. l. olivový olej 1 lyžička. červený vínny ocot soľ podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Maslo zohrejte v nepriľnavej, žiaruvzdornej panvici na strednom ohni. Pridajte slaninu a opečte, kým nebude jemne chrumkavá. Slaninu osušte papierovými utierkami a nakrájajte na ľahko konzumovateľné kúsky.
Krok 2
Zmiešajte slaninu, vajcia, kyslú smotanu, jemne nakrájanú zelenú cibuľu. Vaječnú zmes nalejte do panvice, kde ste opiekli slaninu. Varte na miernom ohni do polovice varenia.
Krok 3
Brie nakrájame na tenké plátky a uložíme na omeletu do rúry predhriatej na 200°C. Varte 5-6 minút. Vyberte z rúry a mierne vychladnúť.
Krok 4
Uhorky nakrájame na plátky, paradajky nakrájame na 2-4 časti. Premiešame a dochutíme vyšľahanou zmesou horčice, oleja a octu. Pridajte trochu soli.
Krok 5
Omeletu nakrájame na kúsky, dáme na taniere a podávame teplú so šalátom.