Omeleta s paradajkami, cibuľou a syrom

K receptu

Omeleta s paradajkami, cibuľou a syrom sú dokonalé raňajky: zdravé a veľmi chutné. Ak chcete, aby to bolo uspokojivejšie, pridajte do misky slaninu, klobásu alebo hruď (mäsové prísady by sa mali v prvej fáze vyprážať spolu s cibuľou). Ale podľa nášho názoru je táto omeleta už schopná poskytnúť zásobu energie na dlhú dobu, takže nie je potrebné ju „zaťažovať“. Chcel by som upriamiť vašu pozornosť na výber paradajok na omeletu. Pokúste sa nájsť zrelý, sladký, ale zároveň mäsitý a silný exemplár. Vďaka tomu bude jedlo určite chutnejšie a jeho vzhľad bude chutnejší, najmä ak omeletu pred podávaním posypete paradajkami, cibuľou a syrom s nasekanými korenistými bylinkami podľa vášho vkusu.

zložitosť: ľahko Kalórie: 461,24 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 20 min Použité: 16,30 g/40,99 g/5,26PraženieRaňajkyHlavný chodVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEmalá cibuľa – 1 ks veľká paradajka – 1 ks syr feta – 100 g rozpustené maslo – 2-3 lyžice. l vajcia C0 – 5-6 ks smotana 33% tuku – 3 polievkové lyžice. l.čerstvo mleté ​​čierne korenie – podľa chuti soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si ingrediencie na omeletu s paradajkami, cibuľou a syrom. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké prúžky. Paradajky umyte a nakrájajte na veľké plátky. Syr nastrúhame na jemnom strúhadle.

Krok 2

Ghee roztopte na 24-26 cm nepriľnavej panvici. Pridajte nasekanú cibuľu a za stáleho miešania smažte na strednom ohni 3-4 minúty.

Krok 3

Pridajte paradajky. Za stáleho miešania smažte spolu s cibuľou na strednom ohni 3 minúty.

Krok 4

Vajcia so smotanou šľahajte metličkou, kým zmes nebude mať homogénnu konzistenciu. Okoreníme, pridáme syr a premiešame.

Krok 5

Nalejte zmes vajec a syra na paradajky a cibuľu. Prvých 30 sekúnd nerobte nič – nechajte vajcia „zabaviť“ zdola. Potom začnite jemne posúvať odstavenú hmotu pomocou špachtle, aby tekutina vytiekla na rozpálenú panvicu.

Krok 6

Keď sú vajcia takmer uvarené, ale povrch je ešte trochu vlhký, vypnite oheň pod omeletou. Panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme na horúcom sporáku 2-3 minúty.

Krok 7

Teplé servírovacie taniere (napríklad niekoľkokrát opláchnite vriacou vodou a osušte papierovými utierkami). Položte na ne omeletu s cibuľou, paradajkami a syrom. Podávajte horúce.

UŽITOČNÉ RADY

Snažte sa neprevariť omeletu s paradajkami, cibuľou a syrom: mala by mať príjemnú vlhkú štruktúru a kôrka na dne by mala zostať jemná, nie príliš tvrdá.

MIMOchodom

Omeletu s paradajkami a cibuľou odporúčame pripraviť so syrom feta, ale môžete použiť akýkoľvek iný strúhaný syr: nálev, polotvrdý alebo pikantný tvrdý.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik