Ostriež s krémovou tekvicou a uhorkou

K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 2VečeraVečeraHlavný chodPárty, bufetVeľká nocINGREDIENCIE NA 2 PORCIEostriež 1 ks soľ – podľa chuti lúpaná tekvica 120 gogurt 1 ks smotana 33% 150 ml rastlinný olej 80 ml šťavy 1/2 citróna maslo 40 g čerstvo mletého čierneho korenia – podľa chuti NA OMÁČKU: smotana 33% 80 ml horčice 20 g bieleho korenia – podľa chuti NA KOPROVÝ OLEJ: kôpor 50 olivový olej 50 ml Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pečený ostriež s jemnou krémovou tekvicou a chrumkavými uhorkami. Chutné a originálne jedlo s tekvicou na rodinnú večeru.

Krok 2

Rybu nakrájajte na kúsky. Umyte, osušte, soľ a korenie. Tekvicu nakrájame na malé kúsky.

Krok 3

Smažte ryby v rastlinnom oleji 2 minúty na každej strane. Potom vložte kúsky rýb do zapekacej misy po vymastení rastlinným olejom. Rybu pečieme pri teplote 180 stupňov 20-25 minút.

Krok 4

Maslo rozpustíme a tekvicu na ňom 2 minúty opekáme. Potom pridáme na kocky nakrájanú uhorku, soľ a korenie. Hneď zalejeme smotanou. Týmto spôsobom prípravy prílohy bude tekvica jemná a krémová a uhorky chrumkavé. Za stáleho miešania smotanu odparíme do konzistencie hustej kaše. Na omáčku zmiešame v hrnci smotanu a horčicu, pridáme soľ a korenie, zohrejeme, privedieme do varu a odstavíme z ohňa.

Krok 5

Vyberte rybu z rúry. Na tanier položíme krémovú tekvicu a uhorku. Na vrch položíme kúsok ostrieža, prelejeme omáčkou a ozdobíme zeleným maslom. Dobrú chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik