Paprika plnená baklažánom
K receptu
Ak máte pohár papriky plnené baklažánom a zrazu máte hostí, určite ho podávajte a pripravte sa na zaslúžené komplimenty. Toto občerstvenie sa môže jesť v čistej forme alebo doplnené duseným (vyprážaným) mäsom alebo hydinou. Bude to jednoducho dokonalé! Aby boli papriky plnené baklažánom obzvlášť chutné, použite prírodnú paradajkovú šťavu alebo kvalitné paradajkové pyré bez prísad. Najlepšie je urobiť to prvé alebo druhé sami: to len mierne predĺži proces, ale výsledok bude určite stáť za to.
zložitosť: priemer Kalórie: 892,22 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 2 hodiny 30 minút Použité: 26,07 g/34,69 g/118,54PrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ5 kg sladkej papriky 3 kg baklažánov 1 kg mrkvy 500 g cibule rastlinný olej a soľNa plnenie:2 stredné cibule 3 litre paradajkovej šťavy alebo pasírované paradajky 2–3 polievkové lyžice. l. soľ 2 lyžice. l. cukor 150 ml bieleho vínneho octu 15 zrniek čierneho korenia 10 hrášok z nového korenia 3 bobkové listy rastlinný olej Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Baklažány ošúpeme a nakrájame na prúžky. Rozohrejte veľkú panvicu s rastlinným olejom a baklažány po častiach opečte do mäkka.
Krok 2
Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Vyprážajte v horúcom oleji do zlatista, 15 minút.
Krok 3
Skombinujte vyprážanú cibuľu, mrkvu a baklažán v malej miske alebo hrnci. Pridajte soľ podľa chuti a premiešajte. Plnka na plnenie papriky je pripravená.
Krok 4
Pred plnením papriky umyte a osušte. Odrežte vrch vo forme veka, odstráňte stonky a semená. Naplňte plnkou a vložte do širokého hrnca.
Krok 5
Pripravte si náplň. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Vyprážame na rozpálenom oleji 5 minút. Paradajkovú šťavu prevaríme, pridáme korenie, soľ, cukor a opraženú cibuľku, zalejeme paprikou. Priveďte do varu a varte 30 minút. Za 5 min. Pred dokončením varenia pridajte ocot.
Krok 6
Vyberte plnené papriky z panvice a vložte do horúcich sterilizovaných pohárov. Naplňte paradajkovou omáčkou a zrolujte viečka. Skladujte na chladnom a suchom mieste.
UŽITOČNÉ RADY
Poháre na papriky plnené baklažánom môžeme sterilizovať v rúre. Položte poháre na stojan hrdlom nadol. Vložte do studenej rúry. Zahrejte na 150°C a poháre držte 10-25 minút podľa objemu (čím menší, tým kratší čas sterilizácie).
MIMOchodom
Aby paprika plnená baklažánom nebola príliš mastná, po smažení položte zeleninu na papierové utierky, ktoré dokonale absorbujú prebytočný olej.