Pečené kura s ryžou a paradajkami

K receptu

Ryža a kuracie mäso sú klasickou kombináciou. Ale prečo ich variť oddelene, ak to môžete urobiť spolu? Skombinujte ryžu a zeleninu, pridajte kuracie mäso a rúra sa postará o zvyšok. Doprajte si hodinu voľného času vo všedný deň večer, nikdy nie je zbytočná.

zložitosť: priemer Kalórie: 744,70 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 1 hodina 30 minút Použité: 41,19 g/33,35 g/68,60PečenieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ6 kuracích stehien An-Noor bez kože 2 šálky dlhozrnnej ryže 500 ml kuracieho vývaru 3 stredné paradajky 1 stredná cibuľa 4 strúčiky cesnaku 2 polievkové lyžice. l. maslo 1/4 šálky olivového oleja 2 lyžičky. sušená petržlenová vňať 1,5 lyžičky. mletá sladká paprika 1 lyžička. cesnakový prášok 1/2 lyžičky. sušený tymián soľ čerstvo mleté ​​čierne korenie petržlen na podávanie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

V miske zmiešajte olivový olej, sušenú petržlenovú vňať, papriku, cesnakový prášok, tymian, soľ a korenie. Pridáme kuracie mäso a každý kúsok potrieme marinádou. Nechajte 15 minút pôsobiť, aby sa korenie vsiaklo do mäsa.

Krok 2

Rúru predhrejeme na 180°C. Keramickú formu na pečenie 25×35 cm vymastíme maslom.

Krok 3

Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Paradajky vložte do misky a na 2 minúty ich zalejte vriacou vodou, potom opláchnite studenou vodou a odstráňte šupku. Dužinu nakrájajte na veľké kocky. Vložte paradajky a cibuľu s cesnakom do formy, pridajte maslo a ryžu, soľ a korenie, dobre premiešajte. Zalejeme vývarom a 1 pohárom vody.

Krok 4

Kuracie stehná položíme na ryžu, panvicu prikryjeme alobalom a vložíme do rúry na 40 minút. Potom odstráňte fóliu a pečte ďalších 20 minút, kým nebude kura úplne uvarené. Nakoniec zapnite gril a opečte kurča, 3 minúty.

Krok 5

Vyberte panvicu z rúry, presuňte kurča na tanier a premiešajte ryžu. Stehná vráťte do panvice, posypte jemne nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte.

MIMOchodom

Pridajte sušenú bazalku alebo oregano pre kuracie mäso v stredomorskom štýle alebo trochu rasce a škorice pre jedlo z Blízkeho východu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik