K receptu
Šošovica doslova priťahuje jasné chute: zázvor, cesnak, kari, koriander. Stačí hodinka a na stole je úžasný vegetariánsky šošovicový prívarok.
zložitosť: ľahko Kalórie: 495,12 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 45 min Použité: 26,93 g/10,95 g/63,95VarenieVečeraObčerstvenieHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE450 g šošovice 400 g konzervovaných sekaných paradajok 2 stredné cibule 3 strúčiky cesnaku 3 cm koreň zázvoru 5 strúčikov 3 bobkové listy 2 polievkové lyžice. l. kari olivový olej soľ čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Koreň zázvoru ošúpeme a nastrúhame.
Krok 2
V hrnci rozohrejeme olivový olej a opražíme cibuľu, cesnak a zázvor do zlatista. Pridajte kari a za stáleho miešania smažte 1 minútu, potom pridajte paradajky a premiešajte. Pridajte klinčeky a bobkové listy do panvice a varte ďalšie 3 minúty.
Krok 3
Zalejte 1 litrom horúcej vody, priveďte do varu a pridajte umytú šošovicu. Varte na strednom ohni, kým šošovica nezmäkne, 35-40 minút, v prípade potreby pridajte trochu vody. Dochutíme soľou a korením. Šošovicu podávajte studenú alebo horúcu, posypanú koriandrom.