Pikantná šošovica

K receptu

Šošovica doslova priťahuje jasné chute: zázvor, cesnak, kari, koriander. Stačí hodinka a na stole je úžasný vegetariánsky šošovicový prívarok.

zložitosť: ľahko Kalórie: 495,12 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 45 min Použité: 26,93 g/10,95 g/63,95VarenieVečeraObčerstvenieHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE450 g šošovice 400 g konzervovaných sekaných paradajok 2 stredné cibule 3 strúčiky cesnaku 3 cm koreň zázvoru 5 strúčikov 3 bobkové listy 2 polievkové lyžice. l. kari olivový olej soľ čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Koreň zázvoru ošúpeme a nastrúhame.

Krok 2

V hrnci rozohrejeme olivový olej a opražíme cibuľu, cesnak a zázvor do zlatista. Pridajte kari a za stáleho miešania smažte 1 minútu, potom pridajte paradajky a premiešajte. Pridajte klinčeky a bobkové listy do panvice a varte ďalšie 3 minúty.

Krok 3

Zalejte 1 litrom horúcej vody, priveďte do varu a pridajte umytú šošovicu. Varte na strednom ohni, kým šošovica nezmäkne, 35-40 minút, v prípade potreby pridajte trochu vody. Dochutíme soľou a korením. Šošovicu podávajte studenú alebo horúcu, posypanú koriandrom.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik