K receptu
Treska v tejto polievke môže byť nahradená inými nízkotučnými rybami.
zložitosť: priemer Kalórie: 314,44 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 35 min Použité: 18,94 g/12,67 g/23,99VarenieVečerapolievkaVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍ700 g tresky 500 ml rybieho alebo zeleninového vývaru alebo vody 1 kg zemiakov 400 g nakrájaných paradajok vo vlastnej šťave 6–8 stoniek zeleru 1 veľká mrkva 2 strúčiky cesnaku 100 ml olivového oleja 300 ml suchého bieleho vína soľ petržlenová vňať na podávanie čerstvo mletej čiernej korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zeler, mrkvu a cesnak nakrájame nadrobno. Do veľkej panvice s hrubým dnom nalejte polovicu olivového oleja, pridajte nakrájanú zeleninu a prikryté dusíme 10 minút.
Krok 2
Do panvice pridajte paradajky a víno, soľ a korenie a varte na vysokej teplote 10 minút.
Krok 3
V inom hrnci uvaríme ošúpané zemiaky vo vriacej osolenej vode – vody by malo byť toľko, aby zemiaky ledva zakryli. Keď je hotová, vodu nevypúšťame, ale zemiaky rozdrvíme priamo do nej na tekuté, heterogénne pyré.
Krok 4
Do panvice so zeleninou pridáme vývar/vodu a zemiaky. Priveďte do varu.
Krok 5
Do vriacej polievky pridáme nahrubo nakrájanú tresku. Varte na miernom ohni 7–10 minút, kým sa ryba neuvarí. Dochutíme korením a soľou, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame.