K receptu
Raclette je švajčiarske jedlo, ktoré sa podobne ako fondue vyrába z taveného tučného syra. Prvá zmienka o raclette sa nachádza v kláštorných rukopisoch kantónov Obwalden a Nidwalden, ktoré hovoria o výživnom „vyprážanom syre“, ktorý pripravujú pastieri vo Valaisských Alpách. Moderné raclette sa podáva so zemiakmi, kyslou uhorkou, mostardou, šunkou alebo slaninou.
zložitosť: ľahko Kalórie: 745,87 kcal/porcia Porcie: 4 Použité: 35,48 g/55,42 g/24,67PraženieŠvajčiarska kuchyňaVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEsyr na raclette (odroda Raclette alebo akýkoľvek tvrdý, pikantný syr, ktorý sa dobre roztápa) 350 – 400 g Ľadový listový šalát – 120 – 160 Uhorky nakladané uhorkou – 80 Gluck nakladaná perlička – 40 – 60 g S/K slanina – 80 g Mladé čerešňové zemiaky – 400 – 600 g rastlinného oleja olivový olej soľ podľa chuti korenie podľa chuti Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Ľadový šalát očistíme od hrubých vonkajších a poškodených listov. Rozložte na listy a rukami roztrhajte na malé kúsky.
Krok 2
Uhorky nakrájame na kocky asi 1,5-2 cm a cibuľu prekrojíme na polovice.
Krok 3
Všetky ingrediencie zmiešame, pridáme olivový olej, soľ a korenie.
Krok 4
Slaninu z oboch strán opečieme na suchej panvici do chrumkava, osušíme na papierovej utierke, aby sa zbavil prebytočného tuku a nakrájame nadrobno.
Krok 5
Čerešňové zemiaky uvarte do mäkka, nakrájajte na polovicu a opečte na rastlinnom oleji. Pridáme soľ, korenie a nadrobno nakrájanú slaninu.
Krok 6
Všetky ingrediencie dáme na tanier a navrch položíme vrstvu taveného vyprážaného syra.
MIMOchodom
Recept s láskavým dovolením Borough Restaurant.