Ryba okroshka s hrebenatkou Ďalekého východu, uhorkou a daikonom

K receptu

Rybia okroshka je jedlo s jemnou a jemnou chuťou, ktoré sa musí podávať za studena. Nízkotučná smotana dokonale zdôrazňuje sladkú chuť hrebenatky z Ďalekého východu a príloha uhorky a reďkovky prináša príjemné spomienky na obľúbené letné jedlo.

zložitosť: ľahko Porcie: 2BlenderMorenieVečeraVečerapolievkaVegetariánstvoRomantická večeraINGREDIENCIE NA 2 PORCIEHrebenatka Ďalekého východu – 250 ks čerstvá uhorka – 80 gramov koreň zeleru – 80 gdaikon – 80 gukrop – 80 g rastlinný olej – 120 ml smotany 22 % – 100 g kvety nevädze – 5 gramov sleďa – 25 ks gluck green ssible – 10 gNa marinádu:vínny ocot – 20 ml cukor – 20 g soľ – 5 g voda – 100 ml Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na nakladaný zeler pripravíme marinádu: 100 ml vody, cukor, soľ a ocot privedieme do varu, vsypeme na kocky nakrájaný zeler, necháme vychladnúť.

Krok 2

Na prípravu kôprového oleja vyšľaháme olej a kôpor v mixéri pri vysokej rýchlosti po dobu 12 minút.

Krok 3

Ak chcete pripraviť stuhy daikon, nakrájajte ho na tenké plátky, medzi ne položte kvety nevädze a kôpru.

Krok 4

Hrebenatku a čerstvú uhorku nakrájajte na kocky, pridajte nakladaný zeler, soľ a vložte do formovacieho krúžku. Na vrch krásne rozložíme stuhy daikon. Doplňte omáčkou z masla s kôprom, nízkotučnou smotanou, sleďovým kaviárom a sibuletovou cibuľou.

MIMOchodom

Recept poskytol Artem Grebenshchikov, šéfkuchár reštaurácie BoBo, Petrohrad.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik