Rýchly cuketový prívarok

K receptu

Ľahšia verzia tradičného francúzskeho jedla by rozhodne nemala chýbať na vašom letnom stole! Rýchle, chutné a zdravé – a práve k tomu cuketový prívarok.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 20 minDusenie, chradnutiePopoludňajšie občerstvenieObčerstvenieVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 stredné cukety 2 zrelé stredné paradajky 3–4 strúčiky cesnaku 4–5 vetvičiek petržlenu 150–200 g plnotučnej kyslej smotany 1,5 lyžice. l. rozpustené maslo soľ čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Cuketu bez olúpania pozdĺžne prekrojíme na štvrtiny a potom priečne na 2,5–3 cm kúsky.

Krok 2

Cesnak rozdrvíme, ošúpeme a nasekáme. Na cesnak položte petržlenovú vňať a tiež ju nakrájajte. Paradajky nakrájajte na stredné kocky.

Krok 3

V hrnci zohrejte ghee. Na prudkom ohni rýchlo opečte cuketu do zlatista, posypte múkou, soľou a korením a ešte trochu opečte.

Krok 4

Cuketu nalejte kyslou smotanou, znížte oheň na strednú úroveň, premiešajte a priveďte do varu. Pridajte paradajky a petržlenovú vňať s cesnakom, prehrejte, odstráňte z tepla a podávajte.

UŽITOČNÉ RADY

Petržlenovú vňať nevyhadzujte. Môžete ich nakrájať veľmi jemne (získate malé krúžky) a posypať nimi hotové jedlo: krásna + svieža.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik