K receptu
Ľahšia verzia tradičného francúzskeho jedla by rozhodne nemala chýbať na vašom letnom stole! Rýchle, chutné a zdravé – a práve k tomu cuketový prívarok.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 20 minDusenie, chradnutiePopoludňajšie občerstvenieObčerstvenieVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 stredné cukety 2 zrelé stredné paradajky 3–4 strúčiky cesnaku 4–5 vetvičiek petržlenu 150–200 g plnotučnej kyslej smotany 1,5 lyžice. l. rozpustené maslo soľ čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cuketu bez olúpania pozdĺžne prekrojíme na štvrtiny a potom priečne na 2,5–3 cm kúsky.
Krok 2
Cesnak rozdrvíme, ošúpeme a nasekáme. Na cesnak položte petržlenovú vňať a tiež ju nakrájajte. Paradajky nakrájajte na stredné kocky.
Krok 3
V hrnci zohrejte ghee. Na prudkom ohni rýchlo opečte cuketu do zlatista, posypte múkou, soľou a korením a ešte trochu opečte.
Krok 4
Cuketu nalejte kyslou smotanou, znížte oheň na strednú úroveň, premiešajte a priveďte do varu. Pridajte paradajky a petržlenovú vňať s cesnakom, prehrejte, odstráňte z tepla a podávajte.
UŽITOČNÉ RADY
Petržlenovú vňať nevyhadzujte. Môžete ich nakrájať veľmi jemne (získate malé krúžky) a posypať nimi hotové jedlo: krásna + svieža.