K receptu
Uhorkový šalát sa stane vaším podpisom, ak pridáte nečakané (pre ostatných, pre vás – premyslené) prísady, ako je melón. Verte mi, tieto dve sa k sebe skvele hodia, najmä ak sú podporené reďkovkami a zelenou cibuľkou.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 10 minŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE500 g melónovej dužiny 2-3 silné uhorky 4-6 reďkoviek 2-3 stonky zelenej cibuľky, čerstvo mleté čierne korenie, kukurica, klíčky sóje alebo hrachu, mandle na podávanieNa omáčku:1 polievková lyžica. l. lúčny med 2-3 lyžice. l. olivový olej pol citróna alebo 1,5 lyžičky. Tabuľka hmotností a mier jablčného octu RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Melón (bez semienok) a uhorky (podľa potreby so šupkou alebo bez nej) nakrájajte na malé kocky rovnakej veľkosti. Dochutíme soľou a korením.
Krok 2
Reďkovky nakrájame na tenké plátky, zelenú cibuľku nakrájame nadrobno. Pridajte k pripraveným ingredienciám.
Krok 3
Na omáčku zmiešajte všetky ingrediencie. Pridajte trochu soli. Šalát si oblečte. Rozdeľte na taniere a ozdobte klíčkami a mandľami.