K receptu
Nevieme ako vy, ale my sa majonézy – najmä domácej – úplne nevzdávame. A stále s ním robíme šaláty. Toto je jedna z našich obľúbených – stredne originálna, no bez divokých experimentov. A máme veľmi radi chren a tu nám robí výbornú spoločnosť s uhorkami, zemiakmi, rybami a dokonca aj majonézou.
zložitosť: ľahko Kalórie: 165,77 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 10 min Použité: 15,62 g/6,69 g/10,44ŠalátVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE300 g vareného filé z tresky 150 g varených zemiakov 2-3 silné uhorky 2-3 stonky zelenej cibule 1-2 vetvičky petržlenu 70-100 g jemne nastrúhaného chrenu alebo hotového korenia 1,5 ČL. citrónová šťava alebo trochu jablčného octu, prípadne majonéza, najlepšie domáca, čerstvo mleté čierne korenie soľ Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Tresku a zemiaky nakrájame na malé kúsky rovnakej veľkosti. Uhorky (podľa potreby so šupkou alebo bez nej) – na tenké prúžky. Cibuľu a petržlenovú vňať nakrájame nadrobno.
Krok 2
Pripravené suroviny zmiešame s chrenom. Dochutíme soľou a korením. V prípade potreby pridajte citrónovú šťavu alebo ocot.
Krok 3
Dochutíme majonézou. Podávajte.