Šalát s uhorkami, zemiakmi a treskou

K receptu

Nevieme ako vy, ale my sa majonézy – najmä domácej – úplne nevzdávame. A stále s ním robíme šaláty. Toto je jedna z našich obľúbených – stredne originálna, no bez divokých experimentov. A máme veľmi radi chren a tu nám robí výbornú spoločnosť s uhorkami, zemiakmi, rybami a dokonca aj majonézou.

zložitosť: ľahko Kalórie: 165,77 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 10 min Použité: 15,62 g/6,69 g/10,44ŠalátVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE300 g vareného filé z tresky 150 g varených zemiakov 2-3 silné uhorky 2-3 stonky zelenej cibule 1-2 vetvičky petržlenu 70-100 g jemne nastrúhaného chrenu alebo hotového korenia 1,5 ČL. citrónová šťava alebo trochu jablčného octu, prípadne majonéza, najlepšie domáca, čerstvo mleté ​​čierne korenie soľ Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Tresku a zemiaky nakrájame na malé kúsky rovnakej veľkosti. Uhorky (podľa potreby so šupkou alebo bez nej) – na tenké prúžky. Cibuľu a petržlenovú vňať nakrájame nadrobno.

Krok 2

Pripravené suroviny zmiešame s chrenom. Dochutíme soľou a korením. V prípade potreby pridajte citrónovú šťavu alebo ocot.

Krok 3

Dochutíme majonézou. Podávajte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik