K receptu
Šalát Vinaigrette s hráškom je považovaný za pôvodné ruské jedlo. Na podporu tejto verzie existuje dokonca legenda o jeho vzhľade. Jedného dňa kuchár naservíroval Kataríne II nové jedlo z varenej koreňovej zeleniny, a keď to vyskúšala, odstrčila ho od seba so slovami „Fi! Nie je teplo!“ Táto fráza sa neskôr pretransformovala na slovo „vinaigrette“. Zdá sa nám však logickejšie hľadať korene názvu vo francúzskom slove vinaigre („ocot“), pretože je skutočne prítomný v recepte klasickej šalátovej omáčky. Pokiaľ ide o odrody vinaigrette, samozrejme, existuje ich neuveriteľná rozmanitosť: s morskými plodmi a solenými sleďmi, s kyslou kapustou a nakladanými uhorkami, s kaparami a dokonca aj s mäsom! Ale ak chcete urobiť klasický vinaigrette, ktorý pripravovali naše mamy a staré mamy, použite varenú koreňovú zeleninu, čerstvú cibuľu s prídavkom kyslých uhoriek a samozrejme hrášok z konzervy!
zložitosť: ľahko Kalórie: 162,34 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 15 min Použité: 2,66 g/10,20 g/14,81ŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍvarená mrkva – 3 ks varená alebo pečená repa – 2 ks nakladaná alebo nakladaná zelenina – 4 ks kyslá kapusta – 4 polievkové lyžice. l. rastlinný olej – 4 lyžice. l.soľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Mrkvu, zemiaky a repu na vinaigrette s hráškom nakrájame na rovnaké kocky.
Krok 2
Cibuľu ošúpeme a uhorky nakrájame nadrobno, kyslú kapustu nasekáme. Zmiešajte ingrediencie vinaigrette v miske: zemiaky, mrkvu, uhorky, cibuľu, kapustu, repu a zelený hrášok.
Krok 3
Hráškový vinaigrette osolíme podľa chuti a ochutíme rastlinným olejom.
UŽITOČNÉ RADY
Aby sa repa nesfarbila v kombinácii so zvyškom šalátu Vinaigrette s hráškom, nasekajte ju a v samostatnej miske zmiešajte s rastlinným olejom. To isté sa dá urobiť s mrkvou a zemiakmi.
MIMOchodom
Ak sa vám zdá kyslá kapusta na Vinaigrette s hráškovým šalátom príliš slaná, dajte ju do misky, zalejte studenou prevarenou vodou a nechajte 30 minút odstáť. Potom vytlačte a pridajte do šalátu.