K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 65,01 kcal/porcia Porcie: 40 varenie: 30 min Použité: 3,91 g/3,87 g/3,53ObčerstvenieINGREDIENCIE NA 40 PORCIÍvajce natvrdo – 2 ks paradajka – 1 ks majonéza – 2 polievkové lyžice. l. syr mozzarella – 100 nakrájaných šampiňónov 100 g nakrájaného mäsa 100 g vykôstkovaných olív – 1 ks niekoľko plátkov bieleho chleba – 1 bochník citróna, iba šťava – 1/2 petržlenovej vňate – 1 zväzok cesnaku – 1 strúčik kečupu – 1 polievková lyžica. l.kôpor – 1 zväzok zeleniny – 2-3 ks ľadový šalát – 1 hlávka kapustového masla – 150 g koriandra – 3 vetvičky Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si maslo na zeleninové jednohubky. Petržlenovú vňať a kôpor umyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Cesnak ošúpeme a nasekáme. Zmiešajte 3 polievkové lyžice. l. maslo s cesnakom a bylinkami.
Krok 2
Pripravte si olej na rybie jednohubky. Šalát rozdelíme na listy, umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky. Citrónovú kôru nastrúhame na jemnom strúhadle a vytlačíme šťavu z dužiny. Zmiešajte 3 polievkové lyžice. l. maslo s nakrájaným šalátom, citrónovou kôrou a šťavou. Pripravte si maslo na mäsové jednohubky. Koriander umyte, osušte a nasekajte. Pridajte kečup a koriandr do majonézy. Zmiešajte.
Krok 3
Umyte paradajku, uhorku a reďkovku. Uhorku nakrájame na polkolieska, paradajky, vajcia, reďkovky, olivy a syr mozzarella na tenké kolieska. Mäsové výrobky a ryby nakrájajte na malé kúsky.
Krok 4
Odstráňte kôrku z bieleho chleba. Dužinu nakrájajte na dlhé pozdĺžne plátky s hrúbkou 4–5 mm.
Krok 5
Tretinu plátov potrieme tenkou vrstvou masla a cesnaku, tretinu maslom a citrónom a zvyšný chlieb potrieme majonézou a kečupom.
Krok 6
Položte pripravené občerstvenie na taniere a nakrájajte chlieb na porcie.