K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 40 varenie: 1 hodinaObčerstvenieINGREDIENCIE NA 40 PORCIÍ150 g masla 1 čerstvá uhorka 1 čerstvá paradajka 2–3 reďkovky 5–6 olív a vykôstkovaných čiernych olív 100 g rôznych rýb a údenín 1 bochník bieleho obdĺžnikového chlebaNa mäsové tartaletky:3 vetvičky koriandra 1 polievková lyžica. l. kečupNa zeleninové tartaletky:1 zväzok petržlenu 1 zväzok kôpru 1 strúčik cesnakuNa rybie tartaletky:1 hlávka šalátu 0,5 citróna Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si maslo na zeleninové tartaletky. Petržlenovú vňať a kôpor umyjeme a nasekáme nadrobno. Cesnak ošúpeme a nasekáme. Vyšľaháme 50 g masla s nasekaným cesnakom a bylinkami.
Krok 2
Pripravte si olej na rybie tartaletky. Šalát rozoberieme na listy a umyjeme. Veľké listy nakrájajte na tenké plátky. Citrónovú kôru nastrúhame na jemnom strúhadle a vytlačíme šťavu z dužiny. 50 g masla vyšľaháme s nasekaným šalátom, citrónovou kôrou a šťavou.
Krok 3
Pripravte maslo na mäsové tartaletky. Zelený koriandr umyjeme a nasekáme nadrobno. 50 g masla vyšľaháme s kečupom a nasekaným koriandrom.
Krok 4
Uhorky a paradajky nakrájame na polkolieska, reďkovky, čierne olivy a olivy na tenké kolieska, ryby na malé kúsky, uvarenú a údenú šunku na tenké plátky, potom na trojuholníky, klobásu na tenké kolieska.
Krok 5
Odstráňte kôrku z bieleho chleba. Dužinu nakrájajte na dlhé pozdĺžne plátky s hrúbkou 4–5 mm. Tretinu plátov potrieme tenkou vrstvou oleja a cesnaku, tretinu citrónom a zvyšok kečupom.
Krok 6
Z pripravených chlebových plátov vykrajujte tvarované porciované kúsky – štvorcové alebo okrúhle – a poukladajte na ne pripravené pochutiny – zeleninu, ryby, mäso. Kúsky kombinujte s rôznymi nátierkami a plnkami.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Tartaletky môžu byť vyrobené nielen z bieleho, ale aj z čierneho chleba. Aby to bolo chutnejšie, smažte ich na panvici 30 sekúnd. na každej strane.