Squashový kaviár s cesnakom

Squashový kaviár s cesnakom

Cuketový kaviár s pečeným cesnakom K receptu

Tekvicový kaviár s cesnakom je výborná chuťovka, ktorá zachová všetky chute leta, ktoré každému z nás v zime tak chýbajú. Dôležitou vlastnosťou jedla je predpraženie cesnaku: vďaka tomu stráca štipľavosť, stáva sa jemným, sladkým a získava dymovú vôňu. Použitie tymiánu spolu s cesnakom na prípravu tekvicového kaviáru je tiež veľmi dobrý nápad: korenisté tóny harmonicky zapadajú do celkového súladu a dodávajú chuti tohto zdanlivo obyčajného jedla veľmi originálne odtiene.

zložitosť: priemer Porcie: 1 varenie: 1 hodina 20 minútRúraPraženiePečenieDusenie, chradnutieVečeraVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIU3-4 hlavičky cesnakových tymiánových listov 2 kg zrelých cukiet 3 veľké zrelé paradajky 4 veľké cibule olivový olej soľ, korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si ingrediencie na tekvicový kaviár. Najprv rozkrojte 3-4 hlavičky cesnaku priečne na polovicu. Uložíme na 2 ks alobalu, pokvapkáme olivovým olejom, dochutíme soľou, korením, posypeme lístkami tymianu, zabalíme a pečieme pri 180°C 25-30 minút.

Krok 2

Cuketu na kaviár ošúpeme od šupky a semienok a potom ju nastrúhame na hrubom strúhadle. Môžete tiež nakrájať na tenké prúžky. Ošúpte a nakrájajte cibuľu veľmi jemne.

Krok 3

Tri veľké zrelé paradajky na tekvicový kaviár narežte priečne a potom ich niekoľkokrát zalejte vriacou vodou. Necháme mierne vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na malé kúsky.

Krok 4

Cibuľu smažte v kotlíku na olivovom oleji 5-7 minút. Pridajte cuketu, zvýšte oheň a za stáleho miešania varte, kým sa takmer všetka tekutina neodparí.

Krok 5

Pridajte pripravené paradajky. Znížte teplo. Kaviár z cukety dusíme, kým sa tekutina neodparí. Občas premiešame, aby sa zelenina nepripálila.

Krok 6

Hotový cesnak vytlačíme zo šupky, rozdrvíme vidličkou na pastu s kúskami, pridáme do kotlíka. Pridajte soľ, korenie a premiešajte. Pred podávaním ochlaďte hotový tekvicový kaviár.

Krok 7

Alebo vložte horúci tekvicový kaviár s cesnakom do sterilizovaných pohárov. Dodatočne pasterizujte obrobok ďalších 15-20 minút. Zatvorte viečkami, otočte a nechajte vychladnúť, prikryté hrubou utierkou.

UŽITOČNÉ RADY

Je lepšie odstrániť semená z paradajok pre cuketový kaviár s cesnakom: vďaka tomu bude textúra predjedla jednotnejšia a menej vlhká. Ošúpané ovocie nakrájajte na polovice a pomocou lyžičky odstráňte stred.

MIMOchodom

Squashový kaviár s cesnakom môžete podávať na stôl ako samostatné občerstvenie alebo doplniť chrumkavým toastom z ražného alebo pšeničného chleba, ako chcete.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik