Squashový kaviár s cesnakom
K receptu
Tekvicový kaviár s cesnakom je výborná chuťovka, ktorá zachová všetky chute leta, ktoré každému z nás v zime tak chýbajú. Dôležitou vlastnosťou jedla je predpraženie cesnaku: vďaka tomu stráca štipľavosť, stáva sa jemným, sladkým a získava dymovú vôňu. Použitie tymiánu spolu s cesnakom na prípravu tekvicového kaviáru je tiež veľmi dobrý nápad: korenisté tóny harmonicky zapadajú do celkového súladu a dodávajú chuti tohto zdanlivo obyčajného jedla veľmi originálne odtiene.
zložitosť: priemer Porcie: 1 varenie: 1 hodina 20 minútRúraPraženiePečenieDusenie, chradnutieVečeraVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIU3-4 hlavičky cesnakových tymiánových listov 2 kg zrelých cukiet 3 veľké zrelé paradajky 4 veľké cibule olivový olej soľ, korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si ingrediencie na tekvicový kaviár. Najprv rozkrojte 3-4 hlavičky cesnaku priečne na polovicu. Uložíme na 2 ks alobalu, pokvapkáme olivovým olejom, dochutíme soľou, korením, posypeme lístkami tymianu, zabalíme a pečieme pri 180°C 25-30 minút.
Krok 2
Cuketu na kaviár ošúpeme od šupky a semienok a potom ju nastrúhame na hrubom strúhadle. Môžete tiež nakrájať na tenké prúžky. Ošúpte a nakrájajte cibuľu veľmi jemne.
Krok 3
Tri veľké zrelé paradajky na tekvicový kaviár narežte priečne a potom ich niekoľkokrát zalejte vriacou vodou. Necháme mierne vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na malé kúsky.
Krok 4
Cibuľu smažte v kotlíku na olivovom oleji 5-7 minút. Pridajte cuketu, zvýšte oheň a za stáleho miešania varte, kým sa takmer všetka tekutina neodparí.
Krok 5
Pridajte pripravené paradajky. Znížte teplo. Kaviár z cukety dusíme, kým sa tekutina neodparí. Občas premiešame, aby sa zelenina nepripálila.
Krok 6
Hotový cesnak vytlačíme zo šupky, rozdrvíme vidličkou na pastu s kúskami, pridáme do kotlíka. Pridajte soľ, korenie a premiešajte. Pred podávaním ochlaďte hotový tekvicový kaviár.
Krok 7
Alebo vložte horúci tekvicový kaviár s cesnakom do sterilizovaných pohárov. Dodatočne pasterizujte obrobok ďalších 15-20 minút. Zatvorte viečkami, otočte a nechajte vychladnúť, prikryté hrubou utierkou.
UŽITOČNÉ RADY
Je lepšie odstrániť semená z paradajok pre cuketový kaviár s cesnakom: vďaka tomu bude textúra predjedla jednotnejšia a menej vlhká. Ošúpané ovocie nakrájajte na polovice a pomocou lyžičky odstráňte stred.
MIMOchodom
Squashový kaviár s cesnakom môžete podávať na stôl ako samostatné občerstvenie alebo doplniť chrumkavým toastom z ražného alebo pšeničného chleba, ako chcete.