K receptu
Quinoa tabbouleh s pomelom je ideálnym variantom obeda alebo večere pre pôstnych a pre vegetariánov. Toto blízkovýchodné jedlo sa pripravuje rýchlo a jednoducho a môže sa podávať ako šalát alebo ako hlavný chod.
zložitosť: ľahko Kalórie: 621,86 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 25 min Použité: 12,06 g/37,60 g/54,66Arabská kuchyňaVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE2/3 šálky quinoy (100 g) 2 stredné uhorky 2 stredné paradajky 1/2 pomela malý zväzok koriandra malý zväzok petržlenovej vňateNa tankovanie:šťava z 1 citróna 1 lyžička. sušená mäta 4 lyžice. l. olivový olej 1/2 lyžičky. soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Vložte quinou do hrnca a pridajte 1,5 šálky vody. Dajte na oheň, priveďte do varu, znížte teplotu na strednú úroveň, prikryte a varte 12 minút. Odstráňte z tepla, premiešajte a prikryte pokrievkou. Nechajte prikryté 5 minút.
Krok 2
Uhorky, paradajky a dužinu pomela nakrájame na malé kocky a v miske zmiešame s vychladnutou quinou.
Krok 3
Zeleninu nasekajte nadrobno, pridajte do quinoa, všetko premiešajte.
Krok 4
Pripravte omáčku. Všetky ingrediencie na omáčku zmiešame v malej nádobe, prikryjeme pokrievkou a dobre pretrepeme, kým nebude hladká.
Krok 5
Nalejte polovicu omáčky do tabbouleh a premiešajte. Tabbouleh podávajte so zvyšnou omáčkou.