Uhorkový, limetkový a mätový džem

K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 256,88 kcal/porcia Porcie: 10 varenie: 2 hodiny 30 minút Pridať. čas: 6 hodín Použité: 1,01 g/0,12 g/63,15VareniePrázdneDetské menuINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍ1 kg malých silných uhoriek 600 g cukru 1 limetka 40 g mäty (celé vetvičky) Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Uhorky nakrájame na veľké kocky 1×1 cm Do hrnca dáme cukor a necháme, kým nepustia šťavu. Potom položte panvicu na strednú teplotu a prehrejte ju.

Krok 2

Na jemnom strúhadle olúpeme limetkovú kôru a vytlačíme šťavu. 10-15 minút po uvarení uhoriek pridajte pripravené ingrediencie a vetvičky mäty.

Krok 3

Priveďte do varu a varte 10 minút.

Krok 4

Odstráňte z tepla a úplne vychladnúť.

Krok 5

Opakujte kroky 3 a 4 ešte 3 krát. Odstráňte mätu a nalejte do pohárov. Utesnite, prevráťte a nechajte úplne vychladnúť.

MIMOchodom

Vyvinutý a poskytnutý recept reštaurácia Ogurets (Suzdal)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik