K receptu
Pre ešte väčšie zasýtenie môžete do zemiakového šalátu so slaninou a ľadovcom pridať poľovnícke klobásy. Výsledkom je jedlo pre hladného človeka.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 35 min Pridať. čas: 30 minVareniePraženieVečeraVečeraŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE500 g varených zemiakov 150 g slaniny alebo slaniny v jednom kuse 1 malá hlava ľadovca 1 malý zväzok petržlenu 2 stredné uhorky polovica citróna 1 polievková lyžica. l. horčica so zrnkami soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vriacej vode do mäkka 25–30 minút. Ošúpeme a nahrubo nasekáme.
Krok 2
Kým sa zemiaky varia, nakrájame slaninu na 1 cm kocky a na miernom ohni na panvici vyškvaríme, kým kúsky slaniny pekne nezhnednú.
Krok 3
Ľadovec nakrájajte na pásiky. Petržlenovú vňať nasekáme, uhorky nakrájame na malé kocky a poriadne osolíme, zmiešame s petržlenovou vňaťou a ľadom.
Krok 4
Tuk a slaninu zmiešame na panvici s citrónovou šťavou, korením a horčicou, ochutíme zemiakmi a necháme vychladnúť.
Krok 5
Zemiaky zmiešame s dresingom a zelenou časťou šalátu, necháme 30 minút odležať. Podávajte