Baklažánová pasta Zaaluk

K receptu

Lahodné marocké predjedlo, kde hlavnou zložkou je baklažán a zvyšok sa dá obmieňať. Pripravil som túto možnosť.

zložitosť: ľahko Porcie: 3 varenie: 4 min Pridať. čas: 40 minRúraPraženiePečenieDusenie, chradnutieMarocká kuchyňaRaňajkyVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPiknikINGREDIENCIE NA 3 PORCIE3 baklažány 1 citrón 500 g paradajok ošúpaných a nakrájaných na kocky 5 strúčikov cesnaku, nahrubo nasekaných 4 polievkové lyžice. l. olivový olej (plus trochu na mazanie a vyprážanie) 0,5 lyžičky. paprika štipka mletej čili papričky (štipľavosť podľa chuti) zväzok petržlenovej vňate a koriandra, nakrájané Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Baklažány na niekoľkých miestach popicháme vidličkou, potrieme olivovým olejom a dáme piecť do rúry na 240°C na 40 minút do úplného zmäknutia. Keď sa ich môžete dotknúť, zlúpnite šupku a dužinu roztlačte vidličkou na jemnom sitku, aby pustila čo najviac šťavy. Potom rozmixujte vidličkou alebo mixérom na pyré.

Krok 2

Paradajky je potrebné dusiť s cesnakom, citrónovou šťavou, korením, paprikou a soľou na miernom ohni a malom množstve oleja asi 20 minút, kým sa nezmenia na hustú omáčku.

Krok 3

Zmiešajte baklažány s paradajkami a ostatnými prísadami, pridajte soľ podľa chuti.

Krok 4

Podávame s lokšami

UŽITOČNÉ RADY

Možno vám nebude chutiť s toľkým množstvom citrónovej šťavy, vyskúšajte kyslosť počas procesu dusenia. Chuť môžete upraviť aj štipkou cukru.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik