Baklažány v rumunskom štýle

K receptu

Veľmi starý rodinný recept na mnohými milovanú zeleninu.

zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 15 min Pridať. čas: 30 minPečeniePraženieBalkánska kuchyňaVečeraHlavný chodVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍbaklažány 500 g syr feta 200 g múka 4 lyžice olivový olej 1 lyžička čerstvo mleté ​​čierne korenie 0,5 lyžičky strúčiky cesnaku 0 ) Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Baklažány nakrájame na plátky, vložíme do misy a posolíme. Nechajte 15 minút, potom opláchnite a sceďte a položte na papierovú utierku, aby ste odstránili prebytočnú vlhkosť.

Krok 2

Zapnite rúru na predhriatie na 200 °C. Na panvici rozohrejeme olej na vyprážanie a pred vyprážaním baklažány obalíme v múke.

Krok 3

Vložte vrstvu vyprážaných baklažánov do zapekacej misy. Ak chcete, posypte nasekaným cesnakom.

Krok 4

Navrch poukladáme nakrájané paradajky, posypeme oreganom a korením. Nesolil som, pretože syr je dosť slaný.

Krok 5

Väčšinu syra nakrájame na plátky a poukladáme na paradajky. Potom zopakujte vrstvu baklažánu a paradajok.

Krok 6

Zvyšný syr nakrájame na kocky a poukladáme na paradajky. Pokvapkáme olivovým olejom.

Krok 7

Pečieme 10–15 minút. Pri podávaní posypte obľúbenými bylinkami a nasekaným cesnakom.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik