K receptu
Veľmi starý rodinný recept na mnohými milovanú zeleninu.
zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 15 min Pridať. čas: 30 minPečeniePraženieBalkánska kuchyňaVečeraHlavný chodVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍbaklažány 500 g syr feta 200 g múka 4 lyžice olivový olej 1 lyžička čerstvo mleté čierne korenie 0,5 lyžičky strúčiky cesnaku 0 ) Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Baklažány nakrájame na plátky, vložíme do misy a posolíme. Nechajte 15 minút, potom opláchnite a sceďte a položte na papierovú utierku, aby ste odstránili prebytočnú vlhkosť.
Krok 2
Zapnite rúru na predhriatie na 200 °C. Na panvici rozohrejeme olej na vyprážanie a pred vyprážaním baklažány obalíme v múke.
Krok 3
Vložte vrstvu vyprážaných baklažánov do zapekacej misy. Ak chcete, posypte nasekaným cesnakom.
Krok 4
Navrch poukladáme nakrájané paradajky, posypeme oreganom a korením. Nesolil som, pretože syr je dosť slaný.
Krok 5
Väčšinu syra nakrájame na plátky a poukladáme na paradajky. Potom zopakujte vrstvu baklažánu a paradajok.
Krok 6
Zvyšný syr nakrájame na kocky a poukladáme na paradajky. Pokvapkáme olivovým olejom.
Krok 7
Pečieme 10–15 minút. Pri podávaní posypte obľúbenými bylinkami a nasekaným cesnakom.