Basmati ryžový šalát s letnou zeleninou

K receptu

Vynikajúci letný recept, ktorý môže byť buď samostatným obedom alebo vynikajúcou prílohou k mäsu či rybe. Pre tento šalát môžete experimentovať s výberom zeleniny: vezmite si bazalku a koriandr, estragón a pažítku, oregano a majoránku.

zložitosť: ľahko Kalórie: 529,10 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina Použité: 9,14 g/30,61 g/53,12ŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 šálka basmati ryže 2 stredné mladé mrkvy 5 reďkoviek 5 cherry paradajok 1/2 šálky zeleného hrášku 50 g miešaných šalátových listov 1 malá šalotka 5 vetvičiek petržlenu 10 vetvičiek tymiánu 5 zelených cibuliek 2 polievkové lyžice. l. píniové oriešky 2 lyžice. l. červený vínny ocot 6 lyžíc. l. extra panenský olivový olej soľ čerstvo mleté ​​korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Vložte ryžu do misky a opláchnite ju v studenej vode, kým voda nebude čistá. Scedíme v cedníku. V širokom hrnci prevarte o niečo menej ako 2 šálky vody, pridajte 1 lyžičku. soľ a ryžu Priveďte do varu, znížte teplotu na minimum a prikryte pokrievkou. Varte 20 minút. Potom ryžu načechrajte vidličkou a nechajte úplne vychladnúť.

Krok 2

Šalotku ošúpeme a nakrájame nadrobno. Zelenú cibuľu a petržlenovú vňať nakrájajte na tenké plátky. Cherry paradajky prekrojíme na polovicu a reďkovky nakrájame na plátky. Píniové oriešky opražíme na suchej panvici do zlatista.

Krok 3

V hrnci prevarte vodu a pridajte soľ. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na 3 mm hrubé plátky. Vložte mrkvu do panvice a varte 3 minúty. Pridajte hrášok a varte ďalších 5 minút. Zeleninu scedíme v cedníku a prepláchneme studenou vodou. V pohode.

Krok 4

Zmiešajte zeleninu, šalát a ryžu vo veľkej miske. Vínny ocot zmiešame s olivovým olejom, soľou a korením, pridáme lístky tymiánu. Šalát pokvapkáme dresingom a posypeme píniovými orieškami.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Často zabúdame, že dlhozrnná ryža basmati, nadýchaná a aromatická, je chutná nielen horúca, ale je z nej vynikajúce studené predjedlá. Najjednoduchší spôsob, ako pripraviť takýto šalát, je z ryže, ktorá zostala z večera, ale môžete si ju uvariť špeciálne – stojí to za to. Strávite iba 20 minút navyše.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik