Broskyňový džem bez kôstky

Broskyňový džem bez kôstky

Broskyňový džem bez kôstky, ZáhodníkBroskyňový džem s vanilkouBroskyňový džem bez kôstky, ZáhodníkBroskyňový džem s vanilkou K receptu

Broskyňový džem bez pecky je vynikajúcou pochúťkou, ktorá rozjasní každý jesenný či zimný večer a vráti vás aspoň na polhodinu do leta a pripomenie si jeho najjasnejšie chvíle. Toto jedlo je celkom jednoduché a nenáročné na prípravu. Kôstky z broskýň sa dajú bez problémov odstrániť a odstránenie šupky z plodov tiež nie je náročné. ako presne? Broskyne narežeme priečne, vložíme do cedníka a niekoľkokrát prepláchneme vriacou vodou. Nechajte mierne vychladnúť, aby ste sa nepopálili, a odstráňte šupku, ktorá sa ľahko oddelí od dužiny. No, potom je to otázka technológie! Pripravte si džem z odkôstkovaných broskýň podľa receptu, vložte do pohárov a čakajte na príležitosť vychutnať si chuť!

zložitosť: ľahko Kalórie: 49,28 kcal/porcia Porcie: 50 varenie: 1 hodina 30 minút Pridať. čas: 6 hodín Použité: 0,19 g/0,02 g/12,26VareniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 50 PORCIÍ1 kg broskýň 500 g cukru 1 veľký vanilkový lusk 2 polievkové lyžice. l. citrónová šťava Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte broskyne na džem. Umyte ich a vyberte najsilnejšie a najkrajšie exempláre. Je lepšie, ak nie sú prezreté. Broskyne ošúpeme a zbavíme kôstok. Dužinu nakrájajte na stredné kocky.

Krok 2

Vložte pripravené broskyne do veľkého hrnca. Pridajte cukor. Panvicu s ovocím prikryte gázou a nechajte 6 hodín pri izbovej teplote.

Krok 3

Kastról s broskyňami v sladkej šťave položte na stredný oheň a priveďte do varu. Nalejte citrónovú šťavu a za stáleho miešania varte na miernom ohni 30 minút. Penu pravidelne odstraňujte.

Krok 4

Do takmer hotového broskyňového džemu pridáme vanilkový lusk prekrojený na polovicu. Varte na miernom ohni ďalších 10 minút. Potom vyberte vanilkový struk.

Krok 5

Horúci broskyňový džem bez semien nalejte do sterilizovaných suchých pohárov. Zrolujte viečka a zabaľte ich. Nechajte úplne vychladnúť. Skladujte na chladnom a suchom mieste.

UŽITOČNÉ RADY

V džeme vyrobenom z broskýň bez jadierok nie je veľa cukru, takže takýto prípravok by mal byť hermeticky uzavretý a ponechaný na teplom mieste, kým nevychladne: pomôže to vyhnúť sa dlhej sterilizácii.

MIMOchodom

Chuť broskyňového džemu bez jadierok dodáte výraznejším citrusovým tónom tak, že do sirupu počas varenia pridáte trochu citrónovej kôry nakrájanej na tenké pásiky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik