K receptu
Chotpoti je bežné jedlo v Bangladéši a milujú ho Bengálčania. Dá sa nájsť v každej domácnosti alebo jedálni a predáva sa na uliciach počas pracovných dní a sviatkov. Pri podávaní sa chotpoti posype nasekaným uvareným vajíčkom.
zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 2 hodiny Pridať. čas: 15 minDusenie, chradnutieázijská kuchyňaVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: OvoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEhrášok 1 hromádka zemiak 2 kusy 1 kus veľké paradajky 1 kus 1 kus kuracie mäso 1 kus 0,5 kus koriander 0,5 kus kurkuma 0,5 kus klinček 2 puky paprika 1 lyžička rastlinného oleja soľ Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zemiaky uvaríme a roztlačíme na kašu.
Krok 2
Umyte suchý hrášok a pridajte vodu 2-3 cm nad hrášok. Položte na sporák a priveďte do varu.
Krok 3
Najprv opečte cibuľu na rastlinnom oleji do priehľadnosti, potom pridajte paradajku a čili papričku, varte, kým zelenina nezmäkne. Jedlo by malo byť pikantné (toto je Ázia!). Každý má ale chute iné – pridajte čili podľa chuti.
Krok 4
Po 20–30 minútach, odkedy sa hrášok uvarí, pridáme zemiakovú kašu, zeleninový dresing a korenie. Podľa chuti dosolíme. V prípade potreby pridajte horúcu vodu, pretože hrášok absorbuje vodu. Chotpoti je kríženec medzi hustou polievkou alebo riedkou kašou.
Krok 5
Varíme, kým hrášok nezmäkne. Pozor, neprihorieť, miešame. V chotpoti by sa hrášok nemal rozvariť na hráškové pyré, hrášok by mal byť viditeľný. Vajíčko uvaríme na tvrdo. Pri podávaní sa chotpoti posype nasekaným uvareným vajíčkom.