K receptu
Pred vložením ryby do ucha starostlivo skontrolujte kožu – prítomnosť zvyškov šupín zničí celý pokrm.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 25 minVareniepolievkaVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1,2 l rybieho vývaru 200 g filet z tresky bez kože 250 g filet z kapra s kožou 250 g hríbov 1 stredná cibuľa 1 stonka póru (10 cm jemne zelená časť) 120 g nakladaných uhoriek 0,5 ČL. škorica, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Ošúpajte a nakrájajte cibuľu a huby na malé kocky, smažte v rastlinnom oleji 5 minút.
Krok 2
V polovici vývaru varíme na miernom ohni nakladané uhorky nakrájané na malé kocky 20 minút.
Krok 3
Do vriaceho rybieho vývaru pridáme nasekaný filet z tresky a filet z kapra zbavený kože a šupín a na miernom ohni varíme 2 minúty.
Krok 4
Do vývaru pridajte huby s cibuľou a uhorkami. Privedieme do varu, pridáme soľ, korenie, pridáme najemno nakrájaný pór, povaríme 1 minútu, necháme pod pokrievkou vylúhovať.
MIMOchodom
Je lepšie variť rybiu polievku z ušľachtilých rýb – jesetera a jesetera – vo vývare vyrobenom z hláv a chvostov tej istej ryby bez toho, aby ste ju zmiešali s malými rybami: takto rybia polievka vyjde skutočne ušľachtilá. Rybaciu polievku varte bez pokrievky, aby bol vývar čistejší. Prikryť pokrievkou ju môžete až po odstavení z ohňa, aby sa polievka pred podávaním mohla uvariť.