Cuketový šalát s cesnakom a kyslou smotanou

K receptu

Jednoduchý a zároveň nezvyčajný vyprážaný cuketový šalát. Čerešne je možné nahradiť inými paradajkami.

zložitosť: ľahko Kalórie: 150,00 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 20 min Použité: 2,20 g/10,89 g/10,50VečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 kg cukety 200 g cherry paradajok 150 g plnotučnej kyslej smotany 4–5 strúčikov cesnaku 1 zväzok kôpru alebo petržlenovej vňate rastlinného oleja Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Nakrájajte cuketu na stredné kocky. Na panvici rozohrejeme olej na vysokej teplote a cukety veľmi rýchlo po malých dávkach opekáme, kým nie sú mierne mäkké. Hotovú cuketu jemne osolíme.

Krok 2

Cesnak ošúpeme a nastrúhame na najjemnejšom strúhadle, zmiešame s kyslou smotanou, pridáme trochu soli a korenia.

Krok 3

Odrežte hrubé stonky zelených a nakrájajte ich na tenké krúžky. Listy nakrájame nadrobno a pridáme do zálievky z kyslej smotany.

Krok 4

Cherry paradajky nakrájame na plátky. Skombinujte cuketu, paradajky a dresing. Posypte krúžkami stoniek byliniek, pridajte ďalšie korenie a ihneď podávajte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik