K receptu
Jednoduchý a zároveň nezvyčajný vyprážaný cuketový šalát. Čerešne je možné nahradiť inými paradajkami.
zložitosť: ľahko Kalórie: 150,00 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 20 min Použité: 2,20 g/10,89 g/10,50VečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 kg cukety 200 g cherry paradajok 150 g plnotučnej kyslej smotany 4–5 strúčikov cesnaku 1 zväzok kôpru alebo petržlenovej vňate rastlinného oleja Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Nakrájajte cuketu na stredné kocky. Na panvici rozohrejeme olej na vysokej teplote a cukety veľmi rýchlo po malých dávkach opekáme, kým nie sú mierne mäkké. Hotovú cuketu jemne osolíme.
Krok 2
Cesnak ošúpeme a nastrúhame na najjemnejšom strúhadle, zmiešame s kyslou smotanou, pridáme trochu soli a korenia.
Krok 3
Odrežte hrubé stonky zelených a nakrájajte ich na tenké krúžky. Listy nakrájame nadrobno a pridáme do zálievky z kyslej smotany.
Krok 4
Cherry paradajky nakrájame na plátky. Skombinujte cuketu, paradajky a dresing. Posypte krúžkami stoniek byliniek, pridajte ďalšie korenie a ihneď podávajte.