K receptu
Svieža omáčka z olivového oleja, kapary a uhorky sa hodí ku každej bielej rybe. Najmä ak filé pripravíte na pare, čím si zachováte jeho prirodzenú chuť.
zložitosť: ľahko Kalórie: 242,22 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 40 min Použité: 43,28 g/5,31 g/5,11Dvojitý kotolPre párVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 4 PORCIE800 g filé z tilapie 1 citrón ½ lyžičky. čerstvo mleté čierne korenie 1 lyžička. muškátový oriešok 1 lyžička. zmes mletého korenia (rozmarín, oregano, bazalka, tymian) soľ podľa chutiNa omáčku: 1 polievková lyžica. l. kapary 2 čerstvé uhorky 2 vetvičky kôpru 2 vetvičky petržlenu 150 g hustého jogurtu 1 ČL. horčičná kôra z 1/4 citróna 1 polievková lyžica. l. sójová omáčka soľ Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rybu nakrájajte na porcie (každá 150-200 g). Do malej misky nasypeme korenie a soľ a v tejto zmesi rybu obalíme.
Krok 2
Rybu vložíme do parného hrnca, na vrch poukladáme plátky citróna a dusíme 15-20 minút.
Krok 3
Na omáčku nakrájajte kapary nožom, uhorky nakrájajte na malé kocky a zeleninu jemne nakrájajte. Jogurt zmiešame s majonézou, pridáme horčicu, citrónovú kôru a šťavu, dôkladne premiešame. Podávajte ryby s omáčkou.