Galette s paradajkami a hermelínom

K receptu

Nič mimoriadne zložité, ale jedlo vyzerá veľmi elegantne a hermelín dodáva galetke osobitú eleganciu. Podávame s miešaným zeleným šalátom s raddicchio.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 35 minRúraPečenieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE500 g lístkového cesta 1,5–2 hlávky hermelínu 100 g viacfarebných cherry paradajok 1 veľká ružová paradajka 1 stonka póru (biela časť + 3–4 cm svetlozelená) 1 konzerva (400 g) olivy kalamata 2 vetvičky tymiánu 3–4 strúčiky cesnaku, maslo a olivový olej, soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie 1 žĺtok na pomastenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Predhrejte rúru na 200°C. Pór a cesnak s tymianom nakrájame nadrobno, s maslom a soľou udusíme do mäkka.

Krok 2

Cesto rozvaľkajte na kruh s priemerom 26–28 cm, položte na plech vystlaný papierom na pečenie. Stred rozrežte na 8 sektorov, nerežte 7–10 cm k okrajom. Pór s tymianom a cesnakom položte na nevykrojené cesto.

Krok 3

Ružovú paradajku nakrájame na plátky. Veľké čerešne prekrojte na polovicu, malé nechajte tak, ako sú. Položte paradajky na pór.

Krok 4

Olivy rozdrvte, odstráňte kôstky. Olivy položte vedľa paradajok. Soľ a korenie. Trojuholníčky cesta od stredu preložíme cez plnku, potrieme rozšľahaným žĺtkom a soľou.

Krok 5

Galette vložíme do stredu rúry a pečieme 15 minút. Potom opatrne vložte nakrájaný hermelín do priestoru bez cesta. Vráťte galetku do rúry, kým sa cesto neupečie a syr sa neroztopí, asi 5-7 minút. Podávajte veľmi horúce.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik