K receptu
Variácia na Olivierovu tému – galícijský šalát. Túto verziu šalátu odlišuje od tej tradičnej štedrá porcia čerstvých paradajok dvoch druhov a uhoriek – čerstvých a nakladaných.
zložitosť: ľahko Kalórie: 268,59 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Použité: 17,25 g/14,69 g/15,38ŠalátINGREDIENCIE NA 4 PORCIEvarené kuracie vajcia – 5 ks, veľké varené kuracie prsné filety – 100 g varené zemiaky – 250 čerstvej cibule – 100 nakladaných cibuliek – 60 g ružových paradajok – 120 gcrop – 3 g majonézy – 80 g šalátových paradajok – 120 g tymiánu (listy) – 4 g soli – podľa chuti Tabuľkové váhy a miery RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Vajíčka uvaríme na tvrdo. Oddeľte bielky od žĺtkov (na šalát sa používajú iba bielky).
Krok 2
Uvarené kuracie prsia, bielka, zemiaky, oba druhy uhoriek a šalátové paradajky nakrájame nožom na kocky 0,7 x 0,7 cm.
Krok 3
Zmiešajte všetky ingrediencie v miske, kým chuť a hmota nie sú homogénne, pridajte soľ a sezónu s majonézou.
Krok 4
Ružové paradajky nakrájame na kocky 0,7 x 0,7 cm.
Krok 5
Pomocou varného krúžku (d=8 cm) položte šalát do stredu taniera a uhlaďte povrch. Na vrch položte vrstvu ružových paradajok a odstráňte krúžok. Pokrm posypte lístkami čerstvého tymiánu.
MIMOchodom
Recept poskytnutý Rusiko Shamatava, šéfkuchár siete gruzínskych reštaurácií John Jolie.