Hruškovo-slivkový kompót

Hruškovo-slivkový kompót

Kompót z hrušiek a sliviek, predkrm K receptu

Hruškovo-slivkový kompót sa určite oplatí pripraviť na zimu, najmä ak vás dačo potešilo bohatou úrodou týchto plodov. Nápoj je aromatický, s príjemnou sladkokyslou chuťou. Uvidíte: v chladnom období sa za svoje úsilie v lete viackrát poďakujete! Navyše, hruškový a slivkový kompót nespôsobí žiadne zvláštne problémy a oživenie receptu nespôsobí problémy ani začiatočníkom. Slivky a hrušky krátko povaríme, pripravíme sirup, ktorým zalejeme ovocie vložené do dózy a zrolujeme. Skúste to: je to naozaj veľmi jednoduché!

zložitosť: ľahko Kalórie: 89,07 kcal/porcia Porcie: 3 varenie: 25 min Použité: 0,24 g/0,13 g/22,24PrázdnePiteINGREDIENCIE NA 3 PORCIEhrušky – 350 g slivky – 250 g pitnej vody – 3 l cukru – 250 kyseliny glymónovej – 1/2 ČL. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si nádobu na kompót. Dôkladne ho umyte sódou bikarbónou. Potom sterilizujte akýmkoľvek vhodným spôsobom. Umyte veko a varte päť minút. Nechajte nádobu a veko vyschnúť.

Krok 2

Hrušky a slivky umyte tečúcou vodou a dobre osušte papierovými utierkami. Hrušky prekrojíme na polovice a zbavíme jadrovníkov. Dužinu nakrájajte na veľké plátky.

Krok 3

Slivky prekrojíme na polovice a zbavíme kôstok. Nalejte pitnú vodu do hrnca a priveďte do varu. Umiestnite slivky do cedníka alebo veľkého kovového sita. Vložte do panvice s vriacou vodou na 3 minúty. Vyberte a presuňte slivky do pohára.

Krok 4

Hrušky pridáme do hrnca s vodou, v ktorej sa blanšírovali slivky. Priveďte do varu a varte 3 minúty. Vodu precedíme cez sitko do čistého hrnca. Vložte hrušky do pohára so slivkami.

Krok 5

Pridajte cukor do panvice s precedenou ovocnou vodou. Priveďte do varu a sirup povarte 5 minút. Rozpustite v ňom kyselinu citrónovú. Ovocie v pohári opatrne zalejeme sirupom a uzatvoríme. Otočte a nechajte úplne vychladnúť.

UŽITOČNÉ RADY

Hruškový a slivkový kompót treba skladovať na suchom a tmavom mieste. Ak ste ovocie dobre spracovali a nádobu s vekom starostlivo sterilizovali, obrobok sa bude cítiť skvele aj pri izbovej teplote.

MIMOchodom

Podľa tohto receptu pripravíte kompót nielen zo sliviek. Pokojne použite aj iné kombinácie, napríklad hrušky a marhule, jablká a trnky, broskyne, jablká a hrušky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik