Hruškový kompót na litrovú nádobu

Hruškový kompót na litrovú nádobu

Hruškový kompót do litrovej nádoby, doplňte K receptu

Náš recept na hruškový kompót je určený pre litrovú nádobu: je to výhodné, ak pripravujete nápoj pre dvoch alebo troch ľudí na jeden deň. Chcete si na zimu zbaliť viac? Urobte jednoduché výpočty a vezmite ingrediencie v požadovaných pomeroch! Tento kompót sa pripravuje rýchlo a jednoducho, takže v lete na chate to môžete robiť každý deň, aby ste mali vždy k dispozícii čerstvý nápoj. Mimochodom, hodia sa na to všetky záhradné hrušky, dokonca aj notoricky známa „mrcha“ (v druhom prípade je potrebné pred použitím odrezať poškodené časti ovocia). Aby bol kompót obzvlášť osviežujúci, pred podávaním pridajte do každého pohára niekoľko kociek ľadu.

zložitosť: ľahko Kalórie: 93,04 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 25 min Použité: 0,13 g/0,10 g/23,43PrázdnePiteVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 1 PORCIU160 g hrušiek 100 g cukru 800 ml vody ⅙ ČL kyseliny citrónovej Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Hrušky umyte pod tečúcou vodou, potom odrežte chvosty. Ovocie vložte do vhodnej panvice, naplňte vodou, položte na oheň a varte 10-15 minút.

Krok 2

Potom vyberte hrušky z vriacej vody pomocou dierovanej lyžice a vložte ich do čistej nádoby. Do vody pridajte cukor a priveďte do varu. Sirup varte, kým sa kryštály cukru nerozpustia 3-5 minút.

Krok 3

Horúci sirup opatrne nalejte do pohára s hruškami (po troškách, aby nepraskol). Pridajte tam kyselinu citrónovú. Miešajte polievkovou lyžicou, kým sa nerozpustí.

Krok 4

Nádobu uzavrite vekom. Nechajte úplne vychladnúť pri izbovej teplote. Pred použitím ho môžete vložiť do chladničky, aby bol kompót osviežujúci.

UŽITOČNÉ RADY

Hruškový kompót získa príjemné citrusové tóny, ak do sirupu pri varení pridáte kôru z jedného citróna alebo pomaranča. Pri jeho krájaní sa snažte nedotknúť bielej vrstvy, inak bude nápoj chutiť horko.

MIMOchodom

Ak plánujete pripraviť kompót na budúce použitie, poháre by sa mali najskôr dôkladne umyť a sterilizovať – ​​najskôr vyprázdniť a potom s nápojom (v litrových pohároch to bude trvať 5-7 minút vo vriacej vode).

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik