K receptu
Veľa rôznych zelených, tekvicové semienka, sviežosť a pikantnosť uhoriek a nádherný voňavý dresing!
zložitosť: ľahko Kalórie: 300,03 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 15 min Pridať. čas: 10 min Použité: 3,85 g/21,53 g/22,99Žiadna tepelná úpravaPopoludňajšie občerstvenieVečeraObčerstvenieŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEvarené perličky 1 šálka čerstvej uhorky 1 ks nakladaná uhorka 1 ks zelená cibuľa 1 ks vetvička petržlenu ks vetvička bazalky ks lúpané tekvicové semienka 1 polievková lyžica nerafinovaný slnečnicový olej 2 polievkové lyžice med 1 polievková lyžica l.cesnak podľa chuti 1 klinček korenie podľa chuti plátok citróna 1 polievková lyžica. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uvarte perličkový jačmeň do mäkka. Čerstvú a nakladanú uhorku nakrájajte na kocky o niečo väčšie ako je veľkosť zrna perličkového jačmeňa. Zeleninu umyte a osušte, nakrájajte na kúsky.
Krok 2
Z aromatického nerafinovaného oleja, citrónovej šťavy, medu a cesnaku si pripravíme šalátovú omáčku. Všetko dôkladne premiešame.
Krok 3
Zmiešajte perličkový jačmeň, uhorky a nasekané bylinky. Zalejeme dresingom a dochutíme korením. Ošúpané tekvicové semienka osušíme na suchej panvici a navrch posypeme šalátom.
UŽITOČNÉ RADY
Aby sa perličkový jačmeň uvaril rýchlejšie, musíte ho na hodinu namočiť do vody. Na konci varenia pridajte soľ.