K receptu
Predpokladá sa, že prototypom tohto šalátu je zemiakový šalát pôvodne z Európy. Takéto šaláty sú dostupné takmer vo všetkých krajinách – nemecký „Swabian“, náš „Olivier“, čínska verzia atď. Vrcholom japonského šalátu sú drvené zemiaky s malými kúskami. Šalát sa najprv polieval olejom, a keď začali v Japonsku predávať majonézu, začali ním zdobiť šalát. Japonci dávajú do šalátu veľa majonézy a majú radi, keď sedí v chladničke.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 20 min Pridať. čas: 30 minjaponská kuchyňaVečeraŠalátVegetariánstvo: OvoVegetariánstvoPárty, bufetNový rokINGREDIENCIE NA 1 PORCIUzemiaky 4 ks mrazený hrášok 3 PL mrkvy 1 ks cibuľa 1 ks čerstvé uhorky 1 ks jablčný ocot 2 PL majonézy 2 PL soľ podľa chuti korenie podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na stredne veľké kocky. Uvaríme do mäkka v osolenej vode. Rozdrvíme, ale nie na pyré, ale tak, aby ostali kúsky. Pridáme ryžový ocot, premiešame a necháme vychladnúť. Čerstvú uhorku nakrájame na tenké mesiačiky, osolíme a necháme v cedníku odtiecť tekutinu. Sladkú a šťavnatú cibuľu nakrájame na priesvitné pierka. Mrkvu nakrájame na štvrtiny a zľahka povaríme. Mrkva by mala zostať chrumkavá. Mrazený hrášok povarte 2-3 minúty a nechajte vychladnúť.
Krok 2
Zmiešajte drvené zemiaky, cibuľu, uhorky, mrkvu a zelený hrášok v miske na šalát. Dochutíme majonézou.
Krok 3
Premiešame a necháme pár hodín (alebo cez noc) vylúhovať v chladničke. Pri podávaní posypte zelenou cibuľkou.