Jednoduché rýchle pečivo: quiche, muffiny, želé koláče a dokonca aj pizza na panvici

Jednoduché rýchle pečivo: quiche, muffiny, želé koláče a dokonca aj pizza na panvici

Jednoduché rýchle pečivo: quiche, muffiny, želé koláče a dokonca aj pizza na panvici

Čerstvé pečivo, na rozdiel od všeobecného presvedčenia, nie vždy vyžaduje dlhé hodiny pri sporáku a špeciálne kulinárske zručnosti. V zhone a doslova z toho, čo ste našli v chladničke, môžete urobiť koláč, pizzu a sušienky. Stačí si vybrať cesto, ktoré nevyžaduje stabilizáciu, a ako náplň použiť výrobky, ktoré nevyžadujú dlhodobé tepelné spracovanie.

Jednoduché rýchle pečivo: quiche, muffiny, želé koláče a dokonca aj pizza na panvici

O čom budeme hovoriť v článku:

  • Pripravené cesto a lavash
  • Želé koláče a sušienky
  • Recepty
  • Otvorený koláč so zeleninou, mascarpone a bylinkami
  • Rýchly letný quiche s bylinkami na pita chlebe
  • Želé koláč s konzervovanými rybami a kyslou smotanou
  • Super rýchly muffin s kondenzovaným mliekom a čučoriedkami
  • Lenivé koláče s vajcom a zelenou cibuľkou
  • Rýchle tvarohové buchty
  • Rýchle krehké pečivo
  • Mliečne lokše na panvici
  • Pizza na panvici za 20 minút

Pripravené cesto a lavash

Hotové cesto z obchodu alebo pekárne vám pomôže pripraviť koláč na čaj za pol hodiny: droždie, krehké pečivo alebo nekvasené. Ostáva už len vložiť spolu s plnkou do formy, vložiť do rúry a piecť do zlatista.

Lístkové cesto alebo cesto bez droždia môže byť tiež skutočným životabudičom. Hlavné opatrne ho vopred rozmrazte na hornej polici chladničky. Môžete to však urobiť pri izbovej teplote počas prípravy náplne.

Tenký arménsky lavash je vhodný na rýchle pečenie. S cestom sa nemusíte ani obťažovať, pretože je už úplne hotové Zostáva len natrieť plnku na pita chlieb, zaliať zmesou vajec, mlieka alebo kyslej smotany a zapiecť, kým nebude hotová. Môžete tiež aplikovať princíp lasagní a striedať pláty pita chleba s akoukoľvek zeleninovou, mäsovou alebo sladkou plnkou. Vrch koláča posypte strúhaným syrom, aby ste získali zlatohnedú kôrku.

Želé koláče a sušienky

Je to jednoduché: zmiešajte ingrediencie, vložte cesto do formy a pečte, kým nebude hotové. Celý proces nebude trvať dlhšie ako hodinu, najmä ak ako náplň použijete mladú kapustu, konzervované ryby alebo zeleninu, bylinky, huby a jablká. Cesto na želé koláče sa pripravuje s kyslou smotanou, kefírom, jogurtom alebo majonézou. Jedným slovom sa používa všetko, čo sa našlo v chladničke.

Keksy sú tiež rýchle na prípravu. Vo svojom jadre sú to placky so širokou škálou náplní, ktoré ani nevyžadujú špeciálne formy Postačí akýkoľvek plech na pečenie alebo panvica. Cesto môže byť ražné, chudé, bobule, ovocie, zelenina a syry budú fungovať ako náplň.

Recepty

Otvorený koláč so zeleninou, mascarpone a bylinkami

K tomuto koláču sa bude hodiť šálka horúceho vývaru s nasekanými bylinkami. Skvelý letný obed alebo večera.

Otvorený koláč so zeleninou, mascarpone a bylinkami
Otvorený koláč so zeleninou, mascarpone a bylinkami

Na prípravu 4 porcií potrebujete:

  • kváskové lístkové cesto 500 g
  • veľký baklažán 3 ks.
  • mascarpone 200 – 300 g
  • farebná sladká paprika 2 ks.
  • cherry paradajky 200 g
  • rukolou a/alebo medvedím cesnakom 100 g
  • žĺtok 1 kus
  • krém 2 polievkové lyžice. l.
  • citrón (šťava) 1/4 ks.
  • soľ
  • čerstvo mleté ​​čierne korenie

1. Rúru predhrejeme na 200°C. 2 plechy vystelieme papierom na pečenie. Na jeden položíme cesto vo forme obdĺžnika cca 40×15 cm (lepšie je cesto nevyvaľkať, ale „pretvarovať“, teda narezať a zlepiť). Cesto narežeme tenkým nožom, necháme 3 cm od okraja a neprerežeme celé. Stred často popichajte vidličkou. Necháme 10 minút postáť, potom celé cesto potrieme žĺtkom rozšľahaným so smotanou a štipkou soli.

2. Cesto pečieme v spodnej tretine rúry, kým nie je hotové, asi 20 minút. Strany by sa mali zdvihnúť.

3. Na plnku nakrájame baklažány pozdĺžne na vrstvy hrubé 2 cm, pomastíme olejom, osolíme a uložíme na druhý plech. Sladkú papriku nakrájame na štvrtiny a pridáme k baklažánom.

4. Zeleninu pečieme v hornej tretine rúry 20 minút. Cherry paradajky pridajte 5-7 minút pred varením. Hotové baklažány nakrájame priečne na kocky. Papriky nakrájame na pásiky.

5. Papriku, baklažány, paradajky a rukolu/divoký cesnak spojíme, zalejeme olejom, pokvapkáme citrónovou šťavou, soľou a korením. Plnku vložíme do upečeného cesta.

6. Na horúcu zeleninu natrieme mascarpone (vhodné je to urobiť s 2 lyžičkami). Koláč ihneď podávajte.

Poznámka pre hostiteľku

Do zeleninovej plnky môžete pridať cuketu alebo cuketu, ako aj červenú cibuľu nakrájanú na hrubé pierka.

Užitočné rady

Pre chuť a vôňu môžeme zeleninu pred pečením posypať sušeným cesnakom.

Rýchly letný quiche s bylinkami na pita chlebe

Tradičný quiche sa vyrába z nesladeného krehkého alebo sekaného cesta. A pre expresnú možnosť je vhodný čerstvý tandoor lavash.

Rýchly letný quiche s bylinkami na pita chlebe
Rýchly letný quiche s bylinkami na pita chlebe

Na prípravu 8 porcií potrebujete:

  • veľký list tenkého tandoori lavash 1 kus
  • vajcia C0 4 ks.
  • smotana s obsahom tuku od 20% 200 ml
  • kyslá smotana s obsahom tuku od 20% 200 ml
  • strúhaná mozzarella 200 g
  • čerstvý špenát 150 – 200 g
  • akékoľvek zelené (kôpor, petržlen, bazalka) 100 g
  • zelená cibuľa 50 g
  • maslo 30 g
  • cesnak 4 klinčeky
  • soľ
  • čerstvo mleté ​​čierne korenie

1. Všetku zeleň, špenát a ošúpaný cesnak nakrájame nadrobno. Vo veľkej panvici na strednom ohni roztopte maslo a zeleninu rýchlo opečte, kým nezvädne, 2 až 3 minúty.

2. V miske vyšľaháme vajíčka so soľou (nemala by vzniknúť pena). Pridáme smotanu a kyslú smotanu, miešame do hladka.

3. Pita chlieb nakrájajte na kúsky dostatočne veľké, aby sa zmestili do plytkej zapekacej misy s priemerom aspoň 22 cm, pričom boky zakryjte a okraje mierne prevísajte. Mali by ste dostať 2-3 kusy.

4. Položte kúsky pita chleba na seba a potrite ich krémovou zmesou. Vrchnú vrstvu nie je potrebné natierať. Výsledný stoh vložte do formy a pritlačte na dno a okraje.

5. Do zvyšnej smotanovej zmesi vmiešame pošírované bylinky a mozzarellu a dochutíme korením. Výslednú náplň položte do formy na pita chlieb.

6. Quiche vložíme do stredu rúry predhriatej na 180 °C a pečieme, kým náplň úplne nestuhne, asi 30 minút. Podávajte teplé alebo studené.

Poznámka pre hostiteľku

Namiesto lavash môžete použiť krehké cesto z obchodu, ktoré sa musí rovnomerne rozložiť na panvicu a piecť 15 minút. A až potom pridajte náplň.

Užitočné rady

Plnku môžete 10 minút pred koncom varenia posypať najemno nastrúhaným parmezánom.

Želé koláč s konzervovanými rybami a kyslou smotanou

Tento koláč je ideálny na večeru, najmä ak je sprevádzaný zeleným šalátom alebo šálkou horúceho vývaru. A také pečivo Skvelé občerstvenie do práce alebo na cesty.

Želé koláč s konzervovanými rybami a kyslou smotanou
Želé koláč s konzervovanými rybami a kyslou smotanou

Na prípravu 6 porcií potrebujete:

Na náplň:

  • saury konzervovaná vo vlastnej šťave, 300 – 320 g
  • vajcia na tvrdo 4 ks.
  • konzervované kapary 2 polievkové lyžice. l.
  • petržlen 5-7 vetiev
  • soľ
  • čerstvo mleté ​​čierne korenie

Na test:

  • pšeničná múka 180 g
  • kyslá smotana 15% tuku 250 g
  • vajcia C1 4 ks.
  • rastlinný olej 50 ml
  • horčica 1 lyžička.
  • prášok do pečiva 1 lyžička.
  • jedlá sóda – 1/2 lyžičky.
  • soľ 1/2 lyžička

1. Rúru predhrejeme na 180°C. Dno a boky jednodielnej formy s priemerom 20 cm vymastíme zeleninou alebo maslom.

2. Z rýb scedíme šťavu, mäso rozoberieme na kúsky, pričom odstránime všetky kosti. Snažte sa, aby kúsky neboli príliš malé.

3. Vajcia a petržlenovú vňať nakrájame nadrobno, pridáme rybu a kapary, okoreníme a premiešame. V prípade potreby pridajte soľ.

4. Vo veľkej mise zmiešajte múku so soľou, sódou bikarbónou a práškom do pečiva.

5. V samostatnej miske zmiešajte vajcia, rastlinný olej a horčicu, až kým nebude hladká. Pridajte kyslú smotanu, znova dôkladne premiešajte.

6. Spojte suché a tekuté zmesi, miešajte vareškou alebo metličkou do hladka.

7. Do formy nalejeme asi polovicu cesta a navrch rozotrieme plnku.

8. Plnku prikryjeme zvyšným cestom a stierkou uhladíme. Koláč pečieme asi 30 minút. Povrch by mal byť hustý a zlatistý. Skontrolujte pripravenosť pomocou drevenej špajle.

9. Koláč ochlaďte v panvici na mriežke 15 minút, potom vyberte a podávajte horúci alebo teplý.

Užitočné rady

Kyslá smotana v tomto receptúre môže byť nahradená kefírom, jogurtom alebo akýmkoľvek iným fermentovaným mliečnym výrobkom. Ak je kefír príliš kyslý, zvýšte množstvo sódy na 3/4 lyžičky.

Mimochodom

Je vhodné piecť želé koláče s konzervami v sklenených alebo kameninových formách a podávať ich v nich.

Super rýchly muffin s kondenzovaným mliekom a čučoriedkami

Na prípravu tohto pečenia budete potrebovať len niekoľko ingrediencií, ktoré sa nachádzajú v každej domácnosti. Čerstvé alebo mrazené čučoriedky môžete nahradiť čiernymi alebo červenými ríbezľami, čerešňami a dokonca aj malým bezsemenným hroznom.

Super rýchly muffin s kondenzovaným mliekom a čučoriedkami
Super rýchly muffin s kondenzovaným mliekom a čučoriedkami

Na prípravu 10 porcií potrebujete:

  • samokysnúca múka 180 g
  • kondenzované mlieko 400 g
  • čučoriedky, čerstvé alebo mrazené 300 g
  • plnotučné mlieko 125 ml
  • maslo 115 g + 10 g na vymastenie panvice
  • cukor 50 g

Na odoslanie:

  • zmrzlina
  • čerstvé čučoriedky alebo akékoľvek iné bobule

1. Rúru predhrejeme na 175°C. Obdĺžnikovú formu na pečenie s rozmermi 20×30 cm alebo okrúhlu s priemerom 24 cm vymastíme maslom, vysypeme cukrom, zvyšný cukor pozbierame. Formu vložte do chladničky.

2. Maslo rozpustite v hrnci na miernom ohni alebo v mikrovlnnej rúre nastavenej na stredný výkon. Dávajte pozor, aby olej nezovrel. V ideálnom prípade by sa mal roztopiť, ale nerozdeliť na tekutinu a tuk.

3. V miske zmiešajte kondenzované mlieko, múku, plnotučné mlieko a rozpustené maslo. Miešajte do hladka, ale nepremiešajte, inak bude cesto príliš dlhé. Nalejte do pripravenej panvice.

4. Na cesto poukladáme čučoriedky. Ak sú bobule zmrazené, presuňte ich do cedníka umiestneného nad miskou a počkajte, kým sa neroztopí. Uvoľnenú tekutinu môžeme prevariť s cukrom na sirup a pri podávaní poliať cupcake alebo zmrzlinu. Posypte bobule cukrom zostávajúcim z prípravy formy.

5. Koláč pečieme 35 až 40 minút alebo kým drevený špáradlo zasunuté do stredu nevyjde čisté a čisté. Uistite sa, že pri kontrole pripravenosti sa tyčinka nedostane do bobule. Ochlaďte na panvici na mriežke.

6. Rozdeľte tortu na taniere a podávajte s kopčekom zmrzliny, sirupu alebo bobuľového ovocia.

Poznámka pre hostiteľku

Ak nemáte samokypriaci múku, nahraďte palacinkovú múku alebo jednoducho zmiešajte univerzálnu pšeničnú múku s práškom do pečiva a soľou. Pomery sú približne nasledovné: na 140 g (1 pohár) múky pridajte 10 g prášku do pečiva a 2 g soli. Premiešame metličkou a použijeme podľa návodu.

Mimochodom

V tomto recepte môžete použiť čerstvé alebo mrazené bobule alebo ich zmes. Ak sa rozhodnete zvýšiť počet bobúľ, budete musieť predĺžiť čas pečenia kvôli šťavám. Mimochodom, tento koláč je veľmi dobrý v ramekinoch a stáva sa vhodnou voľbou pre bufety a pikniky.

Lenivé koláče s vajcom a zelenou cibuľkou

Keď ešte nie je dobrá mletá zelenina, urobte výpek s cibuľou. Napríklad lenivé pirohy podľa nášho receptu, kde sa všetko mieša, vypráža a hotovo.

Lenivé koláče s vajcom a zelenou cibuľkou
Lenivé koláče s vajcom a zelenou cibuľkou

Na prípravu 10 porcií potrebujete:

Na test:

  • múky 350 g
  • kefír 300 g
  • vajce 1 kus
  • olej…
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik