K receptu
Tento karfiolový „steak“ je podobný skutočnému mäsu už len svojím názvom. A budeme to variť nie na grile, ale v rúre. Zeleninový steak podávame so zeleninovou prílohou – zelenou a bielou fazuľou a cherry paradajkami.
zložitosť: priemer Kalórie: 890,29 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 45 min Použité: 37,20 g/41,40 g/103,88RúraPečenieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 kg karfiolu 120 ml olivového oleja 2 lyžičky. soľ 230 g zelenej fazuľky 3 strúčiky cesnaku nasekaný nadrobno 15 g najemno nastrúhanej citrónovej kôry 80 g najemno nasekanej petržlenovej vňate 80 g strúhanky 50 g strúhaného parmezánu 425 g bielej fazule 170 g cherry paradajok 3 polievkové lyžice. majonéza 1 lyžička Dijonská horčica Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rúru predhrejeme na 210 C. Karfiol vyberieme a odrežeme koniec stonky, jadro necháme neporušené.
Krok 2
Veľkým nožom nakrájajte karfiol v strede zhora nadol, aby ste vytvorili 2 „steaky“, pričom si zvyšný karfiol odložte na ďalšie použitie.
Krok 3
Plech vystelieme papierom na pečenie, položíme naň dva karfiolové „steaky“, potrieme z oboch strán olivovým olejom a ochutíme ¼ ČL. soľ a ¼ lyžičky. korenie
Krok 4
Vložte karfiol do rúry a pečte 15 minút z každej strany, kým nezhnedne a nezmäkne.
Krok 5
Posypte zelenú fazuľku 1 polievkovou lyžičkou. oleja, ochutíme ½ lyžičky. soľ a ¼ lyžičky. korenie Vložte do rúry na 15 minút.
Krok 6
Zmiešajte cesnak, citrónovú kôru, petržlenovú vňať so 6 polievkovými lyžicami. olej, ¼ lyžičky. soľ, ½ lyžičky. korenie Túto zmes rozdeľte do dvoch pohárov. Do jednej pridáme strúhanku a strúhaný parmezán a premiešame. V inom zmiešame bielu fazuľu s paradajkami.
Krok 7
V samostatnej miske zmiešame majonézu a horčicu a natrieme pripravený karfiol, navrch posypeme strúhankou.
Krok 8
Hotové zelené fazuľky zmiešame s bielou fazuľou a paradajkami.
Krok 9
Vložte fazuľu a potom karfiol do rúry a pečte asi 5-7 minút.
Krok 10
Karfiolový „steak“ poukladáme na tanier, navrch položíme fazuľu a paradajky a celé to ozdobíme štipkou nadrobno nasekanej petržlenovej vňate.