K receptu
Pikantný a chutný fúzny kaviár: ruský štýl – s kyslou uhorkou a orientálnym štýlom – s cícerom! Vhodné ako samostatné občerstvenie, ako príloha alebo ako občerstvenie na chlieb alebo hrianku.
zložitosť: priemer Porcie: 2 varenie: 40 min Pridať. čas: 20 minPraženiePopoludňajšie občerstvenieVečeraObčerstvenieŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEcícer 0,5 hrnčeka nakladané uhorky 2 ks cibuľa 1 ks strúčiky paradajka 1 ks pór 5 cm šampiňóny 3 ks soľ podľa chuti cukor podľa chuti Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cícer uvaríme do mäkka. Smažte cibuľu, cesnak, pór do priehľadnosti. Pridáme čili.
Krok 2
Huby očistíme, nakrájame nadrobno, pridáme k zelenine. Po 5 minútach pridáme nadrobno nakrájanú papriku (ja som použila žltú). Paradajku zalejeme vriacou vodou, zbavíme šupky a nakrájame.
Krok 3
Nakladané uhorky nastrúhame. Pridáme k zeleninovej zmesi a na miernom ohni dusíme 10 minút.
Krok 4
Pridajte korenie, suché bylinky, cukor, citrónovú šťavu. Do zmesi pridáme uvarený cícer. Kaviár varte, kým sa tekutina neodparí. Kaviár je dobrý teplý aj studený.
UŽITOČNÉ RADY
Aby sa cícer uvaril rýchlejšie, namočte ho do vody na 4-12 hodín.