K receptu
Zelené paradajky v kórejčine sú šarmom a slabosťou tých, ktorí sú potešení pikantnými vecami. S radostným očakávaním pripravujeme zo zelených paradajok a zeleniny chutné predjedlo. Podávajte s varenou ryžou a dorazte v úplnej rovnováhe a harmónii.
zložitosť: ľahko Kalórie: 347,06 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Pridať. čas: 9 hodín Použité: 3,78 g/25,43 g/27,43Žiadna tepelná úpravaVýchodná kuchyňaVečeraPopoludňajšie občerstvenieObčerstvenieŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEzelené pormidores 1 kg soli 1 polievková lyžica. l. mrkva 1 ks cesnak 2 strúčiky cukor 3 polievkové lyžice. l. stolový ocot 2 lyžice koriandrové semená 1 lyžička 1 ks rastlinný olej bez zápachu 6 lyžice. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pre kórejské zelené paradajky umyte všetku zeleninu a chilli papričky. Zelené paradajky nakrájajte na polovicu a nakrájajte na polovičné krúžky s hrúbkou 5 mm.
Krok 2
Vložte paradajky do misy, pridajte soľ a nechajte 1 hodinu na pulte. Uvoľní sa veľa šťavy – nebojte sa a nemilosrdne ju vylejte. Za týmto účelom vypustite paradajky do sitka a potom ich vráťte do misy. Šťavu sceďte, kým nevytečie.
Krok 3
Mrkvu nastrúhajte na hrubom strúhadle alebo použite, čo je oveľa správnejšie, kórejské strúhadlo na mrkvu.
Krok 4
Sladkú papriku nakrájajte na polovicu. Odstráňte membrány a semená. Dužinu nakrájajte na stredne dlhé pásiky.
Krok 5
Cesnak pretlačíme lisom.
Krok 6
Všetku zeleninu spolu zmiešame. Pridajte cukor, ocot a cesnak. Miešajte.
Krok 7
Pre typický kórejský olejový dresing zohrejte koriandrové semienka na horúcej a suchej panvici, kým nebudú voňavé. Nepripaľujte korenie!
Krok 8
Semená koriandra vložte do mažiara a dôkladne ich rozdrvte.
Krok 9
Chilli papričku prekrojíme na polovicu. Odstráňte priečky a podľa potreby so semenami alebo bez nich nakrájajte na tenké polovičné krúžky.
Krok 10
Olej zohrejte v malom hrnci s hrubým dnom na strednom ohni a za stáleho miešania zohrievajte čili papričky 1-2 minúty. Nie je potrebné smažiť čili. Paprika musí z oleja vytlačiť svoju vôňu a chuť. Na samom konci pridajte semienka koriandra, premiešajte a odstráňte z tepla. Olej by mal vrieť.
Krok 11
Zelené paradajky zalejte vriacim olejom a jemne premiešajte. Paradajky trochu spevnite tak, že ich na vrch zatlačíte lyžičkou. Misku prikryjeme a dáme do chladničky na 6-8 hodín.
MIMOchodom
Na prípravu kórejských zelených paradajok používame semienka koriandra. Čo je to za vzácnosť? Odpoveď je jednoduchá: toto sú semená koriandra. Ide len o to, že v medzinárodnej kulinárskej praxi sa zvyčajne nazývajú týmto spôsobom. Zelené sú semená koriandra a koriandra.