K receptu
Ryba vyzerá ako v reštaurácii, ale pripraviť ju doma pomocou tohto receptu nie je vôbec ťažké. Ľadový orestujeme v cestíčku a holandskú omáčku pripravíme podľa dlho známeho klasického receptu. Ale uhorkové želé (jednoduché na prípravu!) dáva celej kompozícii sviežu chuť aj formálny vzhľad.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 45 min Pridať. čas: 2 hodinyRúraPraženiePečenieHlavný chodVegetariánstvonarodeninyRomantická večeraINGREDIENCIE NA 4 PORCIEľadová ryba – 4 ks múka – 1/2 šálky čerstvá uhorka – 3 ks smotanový syr – 200 pórov – 40 gukrop – 1 zväzok žeruchy – niekoľko lístkov sezamu – 2 PL soli, čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti.Pre jemne solené uhorkové želé:nálev z nakladaných uhoriek – 120 ml želatína – 5 gNa holandskú omáčku:žĺtok – 2 ks maslo – 80 g, zrnitá horčica – 20 glymonová šťava – 1 polievková lyžica. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Želatínu namočíme na 15 minút do studenej vody, potom za stáleho miešania zohrejeme. Zmiešame s nálevom z uhoriek a necháme stuhnúť v chladničke.
Krok 2
Na omáčku vyšľaháme v parnom kúpeli žĺtka, za stáleho miešania tenkým pramienkom prilievame maslo, pridáme citrónovú šťavu (podľa chuti) a zrnitú horčicu.
Krok 3
Ľadovú rybu obalíme v múke zmiešanej so soľou a korením a opečieme zo všetkých strán na rastlinnom oleji. Rybu preložíme do formy a vložíme do rúry predhriatej na 170 °C na 8 minút.
Krok 4
Polovicu pozdĺžne rozrezanej uhorky položíme na tanier, pomocou cukrárskeho vrecka vytlačíme smotanový syr, ozdobíme kôprom, žeruchou, sezamovými semienkami a tenkými kolieskami póru. Želé nakrájame na kocky a uložíme k uhorke, tanier ozdobíme holandskou omáčkou. Na omáčku položte ľadovú rybu.
MIMOchodom
Recept poskytol Dmitrij Shurshakov, značkový šéfkuchár reštaurácie SEVEN.