Ľahko osolené chrumkavé uhorky
K receptu
Príprava chrumkavých jemne nasolených uhoriek nie je taká jednoduchá, ako sa na prvý pohľad zdá. Mnoho ľudí sa o to pokúša viac ako raz, ale v dôsledku toho sa všetko ukáže akosi nesprávne. prečo? Dôvodov je viacero. Niekedy za to môžu aj samotné uhorky. Faktom je, že najlepšie je nakladať veľmi čerstvé ovocie, ideálne práve nazbierané zo záhrady. Práve tie majú pružnú šupku a dokonalú chrumkavú dužinu, ktorá solením tieto vlastnosti nestráca. Dôvodom neuspokojivého výsledku môže byť samozrejme porušenie technológie nálevu a nakoniec aj neúspešný recept. Náš je overený a spoľahlivý! Vyskúšajte tento recept na jemne solené uhorky, aby ste si naplno užili ich chrumkavú textúru a dokonalú chuť.
zložitosť: ľahko Kalórie: 65,41 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 24 hodín Použité: 3,32 g/0,63 g/12,07ObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEuhorky – 1,5 kg cesnak – 5–6 strúčikov chrenové listy – 1–2 ks čerešňové listy – 3 ks listy ríbezlí – 5–6 ks kôpor – 3 vetvičky nového korenia – 8–10 ks strúčiky – 3–4 bobkové listy – 3–4 ks soľ – 2 lyžice. l.Voda 2 l Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si všetky ingrediencie na prípravu chrumkavých jemne nasolených uhoriek. Najprv vyberte uhorky. Mali by byť malé, nie dlhšie ako 6-7 cm. Umyte ich, osušte papierovými utierkami a odrežte konce.
Krok 2
Ošúpte strúčiky cesnaku. Môžete ich nasekať nahrubo. Umyte listy chrenu, čerešní a ríbezlí, ako aj kôpor a dobre osušte na papierových utierkach.
Krok 3
Pripravené uhorky vložte do čistej trojlitrovej sterilizovanej nádoby, posypanej bylinkami a cesnakom. Uhorky by mali byť umiestnené vertikálne v nádobe.
Krok 4
Nalejte soľanku do panvice. Pridajte soľ, korenie, klinčeky a bobkový list. Dajte na vysoký oheň a rýchlo priveďte do varu. Ihneď odstráňte z tepla.
Krok 5
Pripravené uhorky v pohári zalejeme vriacou soľankou. Zakryte ho čistou utierkou a nechajte na teplom mieste (postačí izbová teplota).
Krok 6
Na druhý deň budú hotové chrumkavé jemne nasolené uhorky. V prípade potreby sa dajú zrolovať. Za týmto účelom preceďte soľanku z uhoriek a povarte. Nalejte ju na uhorky v pohároch. Prikryjeme pokrievkami a sterilizujeme 10-15 minút. Okamžite utesnite.
UŽITOČNÉ RADY
Na prípravu chrumkavých jemne nasolených uhoriek sa nezaobídete bez listov chrenu, čerešní a ríbezlí. Nielenže zlepšujú chuť uhoriek, ale tiež ich robia obzvlášť silnými.
MIMOchodom
Recepty na prípravu jemne nasolených chrumkavých uhoriek sú v Rusku známe už dlho. Minimálne už v 17. storočí túto chuťovku pripravovali sedliaci aj kráľovskí kuchári, o čom je množstvo písomných dôkazov.