Marinovaná cuketa na predjedlo
K receptu
Nakladaná cuketa je skvelým dôvodom, prečo uchovávať všetku lahodnosť mladej cukety v samostatnej nádobe. Farba, chuť a charakteristická textúra cukety sú na jednom mieste a pripravené vydržať až do zimy. A ocot im pomôže!
zložitosť: ľahko Kalórie: 196,96 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 15 min Pridať. čas: 3 hodiny Použité: 3,29 g/1,24 g/43,11Morenieruská kuchyňaPrázdneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍ2 kg cukety 100 g soli 15–20 kociek ľadu červená sladká paprika 300 g cesnak – 3 strúčiky cibuľa – 1 cibuľaNa marinádu:cukor – 200 g 1,5 lyžice. l. suchý estragónový ocot 3% – 250 g štipka šafranu 1,5 lyžice. l. suchá horčica Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cuketu a papriku umyjeme a osušíme. Cuketu nakrájame na 1 cm hrubé kolieska, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na kolieska. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Cesnak ošúpeme a nasekáme.
Krok 2
Vložte pripravenú zeleninu do veľkej misy. Pridajte soľ a kocky ľadu. Nechajte lúhovať 3 hodiny. Po 3 hodinách vypustite vodu z misky. Zeleninu položte vo vrstvách do sterilizovanej nádoby.
Krok 3
Zmiešajte ocot, cukor, horčicu, estragón a šafran v hrnci. Dajte na oheň a priveďte do varu. Zeleninu nalejte horúcou marinádou. Zatvorte nádobu, nechajte ju vychladnúť a potom ju presuňte na chladné miesto.